Tgrt Haber
26 Ekim 2017 16:31

YÖK Başkanı Saraç: Üniversite sınav sisteminde yeni bir revizyon yok

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada "Testlerle ilgili değişiklik olmaz. Sistemde yeni bir revizyon gündemde değil. Yeni sistem ile konsept değişiyor" dedi.

YÖK Başkanı Saraç: Üniversite sınav sisteminde yeni bir revizyon yok
yök,eğitim,üniversite sınav sistemi

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Sistemde yeni bir revizyon gündemde değil" dedi.  CNN Türk televizyonunda açıklamalarda bulunan Saraç, "Testlerle ilgili değişiklik olmaz" diye konuştu. 

Saraç şu açıklamalarda bulundu: 

Yeni sistemde konsept değişiyor. Bir takım dersler önemsiz, bir takım dersler önemli noktasından hareket kesinlikle yok. Bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor. Biz felsebe grubu dedik. Zaten biz felsefe grubu dediğimizde felsefenin dışlanmadığını kabul etmemiz lazımdı. 

Şimdi de rehber hocalara yönelik bir bilgilendirme yapacağız. Bı sınavın hangi bileşenlerden oluştuğunu anlatıyoruz. Bu öğrenci dostu bir sınav. Öğrenciyi de ezberden kurtaran bir sınav. Kurgumuz bir alana önem vermek değil. Sözel sayısal okuryazarlık sorgulanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...