Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2017 11:22

YÖKDİL sonuçları açıklandı | YÖKDİL sonuçları sorgulama

2017 - YÖKDİL sınav sonuçları için geri sayım başladı. Binlerce öğrencinyi ilgilendiren sınavla ilgili açıklama yapıldı. 5 Kasımda gerçekleşen YÖKDİL sınavının sonucunu binlerce öğrenci beklemeye başladı. Peki Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı bugun sosyal medyadan açıklandı. YÖKDİL ile merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz...

YÖKDİL sonuçları açıklandı | YÖKDİL sonuçları sorgulama
yökdil,yökdil sonuçları,yökdil sonuçları açıklandı mı,yökdil sınav sonuçları açıklandı

YÖK tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil sınavı sonucu ne zaman belli oldu. 05 Kasım 2017 tarihi itibariyle sınava girenler YÖKDİL sınav sonuçlarının Kasım ayının kaçında açıklanacağını merak ediyordu. Ve YÖKDİL sınav sonuçları bugun açıklandı. YÖKDİL sonuçları açıklandığı zaman sitemizden okuyabilirsiniz..

YÖKDİL SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

YÖKDİL sonuçları açıklandı | YÖKDİL sonuçları sorgulama
YÖKDİL SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2017 yılı itibariyle düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları 22 Kasım ile 24 Kasım tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Zira son sınav 9 Temmuz'da düzenlemiş ve sonuçları 27 Temmuz'da açıklanmıştı.

YÖK resmi takvimi açıklamamasına karşın 05 Kasım -YÖKDİL sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

 

SOSYAL MEDYADAN DUYURDULAR

Ertan Zengin‏ @trabzonlu_ertan 
Yökdil açıklandı #yökdil

Hüsamettin‏ @h_taysi 
#yökdil açıklandı

Süleyman Tekir‏ @bysuleymantekir
yökdil 72,50 çok şükür....

Duygu‏ @duygu_karakilic
#yökdil açıklandı

Valbuş Reis‏ @demirfb35 
#yökdil Sonuclar aciklandi

Kadir Soner Avci‏ @kadpol90
açıklandı çoook şükürrr #yökdil

lobster‏ @maknikovic
Yökdil 75 sıra aleste

YÖKDİL sonuçları açıklandı | YÖKDİL sonuçları sorgulama
YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.
YÖKDİL sonuçları açıklandı | YÖKDİL sonuçları sorgulama

YÖKDİL NEDİR?

Ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefi dikkate alındığında, bu hedefe ulaşabilmesi ancak nitelikli bilgi üretimi ve özellikle de nitelikli insan faktörü ile mümkün olabilecektir. Bu amaca yönelik olarak Yeni YÖK olarak yakın zamanda birçok yeni girişim başlattık. Bunların arasında yakın zamanda kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz 100 / 2000 projesi (ülkemizin 100 öncelikli alanında 2000 doktoralı insan kaynağı yetiştirilmesi), ihtisaslaşma odaklı 1000 araştırma görevlisi kadrosu gibi doktoralı insan kaynağının arttırılması projelerimiz yer almaktadır. Yine geçtiğimiz yıl yeniden düzenlemesi yapılan doçentlik başvuru kriterleri de bu kapsamdaki girişimlerimizin arasında idi.

Başlatılan bu yeni girişimlerimiz akademi de olumlu bir şekilde değerlendirilmiş olmakla birlikte doktora öğrenci ve doçentlik başvuru süreçlerinde en önemli istek her iki süreç içinde baraj niteliğinde olan dil sınavı sürecinin iyileştirilmesi yönünde oldu. Uzun yıllardır akademik dünya yapılan sınavın alana özgü olması yönünde bir beklenti içerisinde idi ve beklentinin karşılanmasına yönelik olarak Yeni YÖK olarak gelen görüşleri de dikkate alarak kapsamlı bir çalışma başlattık ve mevcut YDS sınavının yanında adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik olarak Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) süreci başlatıldı.
YÖKDİL sonuçları açıklandı | YÖKDİL sonuçları sorgulama

YÖKDİL SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

Sınav başvuru ücreti, başvuru işleminin son adımında kredi/banka kartı ile ödenecektir. Sınav başvuru ücreti 75 (yetmiş beş) TL’dir.

Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve bu adaylar için “Sınav Giriş Belgesi” düzenlenmeyecektir.

Başvurusu geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya çıkarılan, sınavda başarısız olan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler iade edilmeyecektir. Ücretlerin doğru yatırılmasının sorumluluğu adaylara aittir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...