Tgrt Haber
30 Temmuz 2015 02:12

‘Cep’ten bankacılık interneti solladı

İş Bankası’nda ‘cep’ten yapılan günlük işlem sayısı 1.7 milyona ulaşarak hem interneti hem normal şubeleri geçti. İnternetten başvuru ile şubeye gitmeden alınan kredi, tüketici kredisinin yüzde 5’ine ulaştı.

‘Cep’ten bankacılık interneti solladı
cep, banka,

İş Bankası’nın 2012 yılında müşterilerinin kullanımına sunduğu Parakod uygulamasına cep telefonundan sinema bileti alma özelliği eklendi. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcıları Hakan Aran düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada mobil bankacılıktan yapılan işlem sayısının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek cep ile yapılan işlemlerin hem interneti hem de şubeyi geçtiğini kaydetti. Şu anda İş Bankası’nda mobil müşteri sayısının 2 milyon, internet müşteri sayısının ise 2.5 milyon kişi olduğunu belirten Aran, “Ancak internete girip işlem yapan günlük müşteri sayısı 1.6 milyonken mobilden yapılan işlem 1.7 milyonu geçiyor” diye konuştu.

KREDİNİN YÜZDE 5’İ ANINDA

Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen ise bankanın başlattığı anında hızlı kredi uygulamasının hızla yayıldığını ifade ederek internetten yapılan kredi başvurusuyla şubeye gitmeden verilen kredinin tüketici kredilerinin yüzde 5’ine ulaştığını kaydetti. Bankanın internet şubesinden 15.000 TL tutar ve 36 ay vadeye kadar ihtiyaç kredisi başvuruları yapılabiliyor.

‘CEP’LE BİLET AL, SINEMAYA GİR

Parakod uygulamasına eklenen yeni özellik ile sinemaseverler cep telefonlarından istedikleri anda Cinemaximum sinema bileti alabilecekler. Uygulamanın Cinemaximum’larda cep telefonundan film afişi okutularak, sinema salonu ve seans seçimi yapılarak online sinema bileti alma imkânı sağlaması Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Parakod uygulamasını yükleyenler Cinemaximum’a gitmeden telefonlarından istedikleri filmi seçerek veya sinemada izlemek istedikleri filmin afişini cep telefonlarına okutarak, sinema salonu ve seans seçimi yaparak online sinema bileti alabiliyorlar. Ayrıca, cep telefonlarından satın alınan biletin barkodunu kullanarak, kâğıta da gerek kalmadan doğrudan sinemaya giriş yapabiliyorlar.

BİLET BAŞINA HIZMET BEDELI 1.5 LIRA

Uygulama ile alınan bilet başına 1.5 lira hizmet bedeli kesiliyor. Mars Cinema Group Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Yıldırım bu ücreti yapılan teknoloji yatırımını finanse etmesi için kendilerinin aldığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...