Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2016 19:40

'İhracatı kolaylaştırıcı paket geliştirdik'

UPS Türkiye Genel Müdürü Akaltan, "Dış satım sürecini yönetmeye yardımcı olmak için "hızlı ihracat" dediğimiz, gümrük beyannamesine ihtiyaç duymayan, ihracatı kolaylaştırıcı paket geliştirdik." dedi.

'İhracatı kolaylaştırıcı paket geliştirdik'
ups türkiye,

UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, TİM Akademi tarafından Gaziantep'te düzenlenen "Hedef Pazar İngiltere" konulu programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantının, 10 ili kapsayacak şekilde tüm kentlerde farklı hedef ülkeleri konu alan kapsamlı bir çalışmanın ürünü olduğunu söyledi.

Çalışmalar neticesinde ihracatçıların daha hızlı büyümesine katkı sağlanacağını dile getiren Akaltan, Gaziantep'in hali hazırda İngiltere gibi çok büyük bir pazardan çok küçük pay aldığını, en kısa sürede de bu payın artırılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Daha önce ihracat yapmamış girişimcilerin, ilk ihracatını gerçekleştirirken nasıl bir yol izleyeceklerine dair kafalarında soru işaretlerinin olabildiğini belirten Akaltan, "Bu soru işaretlerinin başında ise 'sattığım malı yurt dışına nasıl göndereceğim' sorusu oluyor. Biz de bu sorunun çözümü için, ihracatı kolaylaştırıcı paket geliştirdik. Bu paket, hem yurt içi hemde yurt dışındaki işlemlerde hızlı gönderiyi beraberinde getirdi." dedi.

Akaltan, hazırladıkları paket sayesinde hızlı ve ekonomik şekilde gönderimlerin gerçekleştirileceğine dikkati çekti.

Yurt içinde birçok firmayla çalıştıklarını aktaran Akaltan, şöyle konuştu:

"Bunlardan 'ben ihracat yapmak istiyorum' diyen KOBİ'lerimize yurt dışındaki firmalara indirimli fiyatlar sunuyoruz. Dış satım sürecini yönetmeye yardımcı olmak için hızlı ihracat dediğimiz gümrük beyannamesine ihtiyaç duymayan, ardiye maliyeti olmayan, tek sayfalık bir formla hizmet veriyoruz. 'Ben bu ülkeye yarın mal gönderebilir miyim' diye bize soran firmalara gerekli yolu gösteriyoruz. Biz dünyanın 220 ülke ve bölgesine ürün gönderebiliyoruz. Zarftan uçak motoruna kadar hemen her şeyi yollayabiliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...