Tgrt Haber
11 Ekim 2018 16:24

Bir hafta boyunca kemik suyu içerseniz ne olur?

Stephanie Eckelkamp ayılabilmek için her gün fincan kahve içenlerden. Kahvenin ona enerji verdiğini ve dinç hissettirdiğini düşünüyordu. Sonrasında ise kahveye bağımlı hale gelmeye başladığını düşünerek kahve yerine kemik suyu içmeye başladı. Kendini enerjik hissetmenin psikolojik olduğunu düşünerek ilginç bir deneye imza attı.

Bir hafta boyunca kemik suyu içerseniz ne olur?
kemik suyu

Her gün içtiği ikinci bardak kahvesinin yerine kemik suyu koyarak bir hafta sonunda vücudundaki değişimleri gözlemlemek istiyor.
Stephanie Eckelkamp’ın kemik suyuna başlamasının nedeni ise tamamen kemik suyunun sağlığımıza olan faydalarından kaynaklanıyor.  

Kemik suyunun gerçekten faydalı olup olmadığını anlamak için 1 hafta boyunca kemik suyu içiyor. İşte yaptığı deney sonucunda sosyal medya hesabından paylaştığı deneyimler…

Kahvenin aksine kemik suyunun ona "sakin bir enerji" verdiğini söyleyen Stephanie kendini harika hissettiğini söylüyor. Çok fazla içtiğinde kahvenin onu endişeli ve sinirli yaptığını belirten genç kadın diğer yandan kemik suyunun hem onun konsantrasyonunu artırdığını hem de rahat ve sakin hissetmesine sebep olduğunu belirtiyor.

Öğlen kahvesinin yerini kemik suyu almasıyla bu abur cubur ve tatlı krizleri de bitmiş. Kemik suyunun onu tıka basa doyurduğunu ve yanında bir şey yemeye ihtiyaç duymadığını söyleyen Stephanie canı farklı bir şey istediğinde ise içine zeytinyağı, biraz sarımsak, karabiber ve tuz ekleyip kemik suyunu öyle içiyormuş.

Kahve içtiği günlerde midesinde sürekli bir şişkinlik olduğunu söyleyen kadın kemik suyuyla birlikte bu şişkinlikle de vedalaştığını söylüyor. Araştırmaları sonucu asidik bir içecek olan kahvenin hassas bir mideye sahip olanlarda bu etkiyi yapabildiğini öğrenen Stephanie kahveyi azaltmakla bu kötü etkiden de kurtulmuş.
    
Diğer yandan kemik suyunun içindeki kolajen sayesinde sindirim sisteminin ve midenin daha sağlıklı çalışmasına, bağırsak rahatsızlıklarının iyileşmesine yardımcı olduğunu söyleyen Stephanie deney kısa süreli olsa da bu faydayı bizzat üstünde gördüğünü anlatıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...