Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 May 2015 02:43

14 ayda suya indirildi, 20 milyon dolara mal oldu

14 ayda yapımı tamamlanan ve 20 milyon dolara mal olan kargo gemisi törenle denize indirildi.

14 ayda suya indirildi, 20 milyon dolara mal oldu
kargo gemisi,kocaeli, körfez,

Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde kurulu Marmara Tersanesi'nde 14 ayda yapımı tamamlanan ve 20 milyon dolara mal olan kargo gemisi törenle denize indirildi. Tamamen Türk işçi ve mühendisleri tarafından inşa edilen 'YM Fuji' adlı geminin denize indirilmesi nedeniyle bugün Marmara Tersanesi'nde tören düzenlendi. Törene Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Razı Yıldırım, Yönetim Kurulu üyeleri Yüksel Yıldırım ve Mehmet Yıldırım, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, tersane çalışanları ve aileleri katıldı.

20 MİLYON DOLARA MAL OLDU

Marmara Tersanesi'nde 20 milyon dolara mal olan gemi, 11 bin 200 tonaj taşıma kapasitesine sahip. 131.19 metre uzunluğunda olan gemi 19 metre genişliğinde. Genel kargo taşımacılığına uygun yapılan gemi, BV klasında yer alıyor.

FİLDİŞİ SAHİLLERİ İÇİN 45 FERİBOT ÜRETİMİ

İstihdam sağlamak ve ülkeye döviz kazandırmak amacı gemiyi inşaa ettiklerini söyleyen Yıldırım Holding CEO'su Yüksel Yıldırım, "Firmamız yurt dışında 19 ülkede ticari faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün denize indirilen gemimiz uluslararası sularda kendi üretim yaptıklarımız ürünleri taşımada kullanılanacak. Bu projenin ardından Fildişi sahilleri için 45 feribot üretimini bu tersanede yapacağız. Ayakta durmak için bu tür projeleri yapmak zorundayız. Tersanecilik Türkiye açısından zor zamanlar yaşıyor. Artık Uzak Doğu ile rekabet etmekte güçlük çekiyoruz" dedi.

Daha sonra dev gemi kızaktan törenle denize indirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...