Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Mart 2018 10:12

2018 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı | 40 Personel Alınacak

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 40 memur alımı için 09 Mart 2018 tarihinde ilanı yayınladı. Memur alımı başvurusu nasıl yapılır? Memur alımı başvuru ilanı hakkındaki detaylar haberimizde.

2018 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı | 40 Personel Alınacak
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Memur Alımı,Gümrük ve Ticaret Bakanlığı,Memur alımı başvuru ilanı,Memur alımı başvurusu nasıl yapılır

Memur olmak isteyenleri yakından ilgilendiren memur alımlarında son durum ne? İşte detaylar..

Memur personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda alım yapılacak. Duyuru 09 Mart 2018 tarihi itibari ile devlet personel başkanlığı tarafından yayımlandı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İlk defa yapılacak atamalar hakkında yönetmelik uyarınca farklı kadro ve niteliklerde toplamda 40 kişilik kadro ile sözlü sınav yapacak. Adayların Sözlü sınava girebilmeleri için 2016 yılı KPSS den puan almış olmaları gerekmektedir.

MEMUR ALIMI HANGİ KADROLARA OLACAK?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı farklı kadro ve niteliklerde toplamda 40 kişi alacağını belirtti. Buna göre 40 kişilik boş kadro ile, 3 Mühendis, 3 Tekniker, 2 teknisyen, 1 Diyetisyen, 14 Kimyager, 1 mütercim, 6 Ambar Memuru, 5 veznedar ve 3 Koruma ve Güvenlik görevlisi alacak.

2018 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40 Memur Alımı

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 40 memur alımı ilanına başvuru yapacaklar genel şartlara sahip olmalı. Kamu memur alımı başvurusu için, 2016 KPSS sınavından 70 ve üzeri puan alanlar başvuru yapabilir. Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi Ad, Soyad, Sınav yeri  sözlü sınavdan en az 10 gün önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi internet sayfasında duyulacaktır. Bunun dışında adaylara resmi olarak bir belge gönderilmeyecektir.

MEMUR ALIMI BAŞVURU

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sözlü sınava başvuru yapmak isteyen adaylar 26 Mart 2018 itibari ile başvuru yapabilir.  40 memur alımı son başvuru tarihi, 06 Nisan 2018. Sözlü sınava girmek isteyenler bakanlığın kurumsal internet sitesinde ( www.gtb.gov.tr ) yer alan iş talep formunu doldurarak müracaat edebilir. posta yada farklı şekilde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. 

Başvuru yapanların sınava hak kazanmaları halinde 25 Nisan 2018 ile 27 Nisan 2018 tarihleri arasında sözlü sınava katılacaklar. 40 memur alımı için adaylar yayımlanan ilanı incelemek için Buraya Tıklayabilir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...