Tgrt Haber
25 Haziran 2016 09:14

300 bin kişiye erken emeklilik yolda

Sigortalı olarak prim gün sayısını doldurmuş olmasına rağmen yaş şartı sebebiyle emekli olamayan 300 bin civarındaki sigortalıyla ilgili çalışma yeniden başlatıldı.

300 bin kişiye erken emeklilik yolda
erken emeklilik,

Emeklilikte yaş bekleyenlerin durumu Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında konuşuldu. Başbakan Binali Yıldırım’ın da, bu konuda bir çözüm bulunması yönünde talimat verdiği ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın, konuyla ilgili çalışma başlattıkları öğrenildi. Star Gazetesi'nin haberine göre bu konuda formül arayışı sürüyor. Daha önceki girişimlerde yaş şartına takılanlara emeklilik imkanının verilmesi durumunda verilecek maaşlardan kesinti yapılması gündeme gelmiş, ancak Maliye Bakanlığı, emekli-çalışan dengesini olumsuz etkileyecek olmasından dolayı yıllar içinde bütçeye getireceği yük nedeniyle karşı çıkmıştı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...