Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2014 12:23

Milyonlarca emekliyi ev sahibi yapacak proje

Emekliyi ev sahibi yapacak proje hazırlandı. TOKİ tarafından yapılması beklenen projeye göre, emekliler kira öder gibi ev sahibi olacak.

Milyonlarca emekliyi ev sahibi yapacak proje
emekliye ev, kiracı olan emekli, emelkiye müjde, TOKİ,

Kiracı olan emeklilerin gözü kulağı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda (TOKİ)... TOKİ'ye 'emekli kentleri' çağrısı yapan emekliler, bu konuda müjde bekliyor. Emekliler birçok kesime özel konut projeleri üreten TOKİ'nin kendileri için geliştireceği özel projelerde yer almak istiyor. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler projede kendilerine hayatı kolaylaştıracak imkanlar da bulunmasını bekliyor.
ÖRNEK PROJE
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) tarafından hazırlanan teklif dosyasının önümüzdeki günlerde TOKİ'ye ulaşması bekleniyor. TÜED Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin azımsanamayacak bir kesiminin kiracı olduğunu ve gelirlerinde ciddi erimeler yaşandığını belirterek, "Bu doğ-rultuda; TOKİ'nin örnek bir proje hazırlayıp, hemen hemen tüm illerimizi kapsayacak şekilde 'Emekli Kentleri' projeleri üretmesini istiyoruz" dedi.
Ergün, şöyle devam etti:
"Emeklilik ve yaşlılık dönemine uygun planlar üretilmesini, siteler içinde engelli yaşlıların yaşam hakkına göre düzenlemeler de yapılmasını, evlerin içlerinin yaşlılara göre planlanmasını, 24 saat sağlık görevlisi ve ambulans ile temizlik ve bakım birimleri bulundurulmasını, kısacası her şeyin yaşlılara göre planlanmasını istiyoruz. Bu projeler için kamu arazilerinden arsalar temin edilerek ev maliyetlerinin en düşük tutarlara çekilmesi en doğru yaklaşım olacaktır. Sosyal etkinlik alanlarının da yer alacağı bu sitelerde sanatsal ve kültürel faaliyetlere yer verilebilecek kompleksler de inşa edilmelidir. Gerekirse bu projeler için Dünya Bankası ve benzeri kuruluşlardan da hibeler alınmalı. Emekliler artık son dönemlerini kendi evlerinde tamamlamak istiyor"
Evlerin içi yaşlılara göre planlansın. Engellli yaşlılara göre düzenlemeler yapılsın. 24 saat sağlık görevlisi ve ambulans olsun. Temizlik ve bakım birimleri bulunsun. (Takvim)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...