Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ağustos 2014 18:31

Bankalar 26 kalem işlemden ücret almayacak

Uzun zamandan beri tüketicinin tepkisini çeken banka ücretleriyle ilgili yeni dönem başladı.BDDK'nın aldığı yeni kararlarla , bankalar bundan sonra 20 ücret kalemi dışında, yapılacak 26 işlemden hiçbir ücret alamayacak.

Bankalar 26 kalem işlemden ücret almayacak
bankalar, bddk, işlem ücreti, işlemler,

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Finansal Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağını görüşüne açtı. Kurumun internet sitesinde yer alan taslağa göre, bankalar, tüketici kredisi veren finansal kuruluşlar ve kart çıkaran kuruluşlar ile finansal tüketiciler arasında düzenlenen sözleşmeler ve yapılan bilgilendirmeler en az 12 punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenecek. Bunların bir nüshası kağıt üzerinde veya kalıcı veri saklayıcısı vasıtasıyla finansal tüketiciye verilecek. Kağıt üzerinde düzenlenecek sözleşmelerde, "Sözleşmenin bir nüshasını elden aldım" şeklindeki ibarenin finansal tüketici tarafından yazılmasının sağlanması zorunlu olacak. Sözleşmeler kapsamında ücret talep edilebilecek her bir ürün veya hizmet için ayrı ayrı olmak üzere finansal tüketicinin onayı alınacak. Finansal tüketicilere kullandırılacak krediler için kredi ihtiyacının karşılanmasına olanak sağlayan sistemin işletilmesi ve operasyonel süreçlerin yönetilmesi amacıyla alınan tahsis ücreti dışında, istihbarat ücreti, kredi işlem fişi ücreti, ödeme planı değiştirme ücreti, değişken taksitli ödeme planı ücreti gibi her ne ad altında olursa olsun başkaca bir ücret talep edilemeyecek. Kart çıkaran kuruluşlar, finansal tüketicilere yıllık üyelik ücreti ve benzeri ad altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü sunmak zorunda olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...