Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2014 18:44

Fındığın fiyatı rekor kırdı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı ve Fındık Manavları Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, geçen hafta 11 liradan alınan fındık fiyatının 12.5 liraya yükseldiğini açıkladı.

Fındığın fiyatı rekor kırdı

 Don afeti nedeniyle Orta Karadeniz’de bu yıl fındık rekoltesinin düşük olduğunu belirten ve bu yıl tahmini fındık rekoltesinin 371 bin ton civarında olduğunu ifade den Enginyurt, yüzde 50 randımanlı kabuklu fındığın piyasada kilosunun 12.5 liradan işlem gördüğünü ve tarihinde fındığın ilk defa bu kadar yüksek bir rakama ulaştığını kaydetti.
 
Kilo fiyatının 15 lira seviyelerine kadar yükselmesini beklediklerini belirten Enginyurt, "Şu anda serbest piyasada fındığı 12.5-13 TL’den almaya başladık. Fiyatın 15 liraya kadar çıkacağını düşünüyoruz. Çünkü üretici fındığını getirmiyor, ihtiyacı kadar getiriyor.Üretici geçmiş yıllara göre bilinçlendi” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...