Tgrt Haber
09 May 2014 13:08

35 milyar dolarlık iptal! En büyük birleşme bitti

Reklam sektörünün en büyük birleşmesi olarak dikkat çeken Fransız Publicis ile ABD'li Omnicom'un 35 milyar dolarlık birleşmesi sona erdirildi.

35 milyar dolarlık iptal! En büyük birleşme bitti
reklam sektörü, en büyük birleşme, dev birleşme, Publicis, Omnicom,

35 milyar dolarlık anlaşma ile dünyanın en büyük reklam şirketini oluşturan Publicis ve Omnicom birleşmesi yönetimdeki kavga, rekabet kurulları onay sürecinin yavaş sürmesi ve vergi sorunları yüzünden çöktü. İki şirket yola bağımsız şekilde devam kararı aldı. Reklam sektörünün en büyük birleşmesi olarak dikkat çeken Fransız Publicis ile ABD'li Omnicom'un 35 milyar dolarlık birleşmesi sona erdirildi. İki grup yönetim kurullarındaki anlaşmazlık, rekabet kurul onay sürecinin gecikmesi ve vergi sorunları yüzünden birleşmeyi iptal ettiklerini açıkladı. İki şirket birleşmeyi sonlandırdıkları için herhangi bir ücret ödemeyecek. Yapılan ortak açıklamada birleşmenin resmiyet kazanması sürecinin çok yavaş işlemesinin şirket hissedarlarına zarar verme noktasına geldiği belirtilirken iki şirketin kendi yollarına devam etmesine karar verdiği açıklandı.
Reklam dünyasının en büyük birleşmesi böylece çöken en büyük miktarlı birleşme anlaşmalarından biri olarak tarihe geçti.
'YÖNETİMLERİ KAVGALIYDI' İDDİASI
Financial Times'ın konuya yakın kaynağa dayandırdığı bilgiye göre iki şirketin CEO düzeyinde ilişkilerin bozuk olduğu ve iki şirket arasında bir "kültür çatışması" yaşandığı belirtildi. Omnicom CEO'su John Wren çöken anlaşmanın şirketlerine 55-60 milyon dolar arası fatura çıkardığını söyledi. Wren birleşmenin çok yavaş ilerlediğini belirterek "6 ay içinde resmiyete kavuşmasını umuyorduk. 9 ay geçti ve biz iki şirket olarak halen birleşmenin getirdiği birçok yükümlülüğü yerine getiremedik" diye konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...