Tgrt Haber
19 Eylül 2014 14:13

Dev marka üretimi durdurdu

Fiat, 500L modelinin üretimini geçici olarak durdurduğunu açıkladı.

Dev marka üretimi durdurdu
dev marka,fiat,üretim,

Fiat 2012 yılında 500L modelini piyasaya sürmeye karar verdiğinde bir ikon haline gelmiş 500 ailesine 500L modelini eklemenin iyi bir pazarlama stratejisi olmadığı yönünde çatlak sesler duyulmuştu. Firmanın bu hafta aldığı karar ise eleştirileri haklı çıkaracak gibi görünüyor.500 ve 500L' nin Fiat 500 ailesine has bir takım benzerlikleri olsa da ikisinin çok farklı birer araba olması ve 500L de beklenen satış rakamlarına ulaşılamaması “acaba farklı bir isimle mi üretilseydi” sorusunu akıllara getiriyor.
Otomotiv tarihinin ikonları arasına geçmiş Fiat 500 modelinin gölgesinde kalan 500L nin satış rakamlarının neden bu denli düşük kaldığı ise Fiat yönetiminin kafasını bir hayli kurcalayacak. 500L Beats Edition versiyonunun dünya çapında sadece 8.000 adet satılması durumun vehametini gözler önüne seriyor.
Fiat 500L, General Motors şirket ortaklığı ile Sırbistan Kragujevac'ta bulunan fabrikada yılda 160.000 adet kapasite ile üretiliyor. Firma, bu modelinin üretiminin geçici olarak durdurulduğunu bildirse de üretimine tekrar ne zaman başlanacağının açıklanmaması kullanıcılarını merak içinde bırakacak. 500L den umduğunu bulamayan firmanın, yeni çıkacak olan Fiat 500X CUV ile göstereceği satış performansı ise şimdiden merak edilen bir diğer husus.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...