Tgrt Haber
19 Eylül 2014 19:23

Dolar önce yükseldi sonra düştü

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü dünkü kapanışına göre 574,49 puanlık düşüşle 76.921,94 puandan tamamladı. Dallas Fed Başkanı Richard Fisher'ın açıklamalarından sonra dolar önce 2.24'ü gördü. Daha sonra dolar 2.2370 seviyesine geriledi.

Dolar önce yükseldi sonra düştü
dolar, yükseliş, düşüş, piyasalar,

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 0,74 değer kaybederken toplam işlem hacmi 2,9 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,78 düşüş kaydederken, holding endeksi yüzde 1,15 artış kaydetti. Günün en fazla kaybettiren sektörü gıda, içecek olurken, en fazla kazandıran sektörü yüzde 3 ile inşaat oldu. Güne küresel piyasalardaki pozitif havanın etkisi ile yükselişle başlayan ve gün içinde en yüksek 78.294,99 puanı gören BIST 100 endeksi, bu seviyelerde tutunamayarak düşüşe geçti. Önemli destek seviyesi olan 77.000 puanın altına inen BIST 100 endeksi haftayı 76.921,91 puandan tamamladı. Analistler, BIST 100 endeksinin yukarı yönlü hareketlerde zorlandığını direnç seviyelerinde satışlarla karşılaşıldığını kaydederken, 2. seansta dolar/TL'deki yükseliş nedeniyle hafta sonu riskini almak istemeyen yatırımcıların satışa geçtiğini ve BIST 100 endeksinin gerilediğini ifade ediyor. Endeksin 77.000 desteğinin altında kapandığını belirten analistler, yurt içinde Hazine ihaleleri ve Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının, yurt dışında ise imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksleri ve ABD 2. çeyrek nihai büyüme verilerinin yön üzerinde belirleyici olacağını vurguluyor.

DOLAR DA DALGALI GÜN

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher’ın açıklamalarından sonra dolar 2.24’ü görüp 2.2370 seviyesine geriledi.

Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, ABD’de faizlerin ilkbahar aylarında, yani yatırımcıların beklentilerinden önce başlaması ancak artışın yavaş ve kademeli olarak yapılması gerektiğini ifade etti. Fisher, Fox Business Network televizyonundaki söyleşisinde, “İlk adımın atıldığı tarihin yaz (ayları) değil de ilkbaharda olmasını bekliyorum, piyasalar (bu durumu) görmezden geliyor” dedi. Fisher faiz artışları hakkında “çeyrek dönemli yavaş ve üzerinde düşünülmüş artışlar olmalı” dedi. Fed’in bu haftaki para politikası toplantısında alınan kararlara karşı çıkan iki üyeden biri olan Fisher enflasyonu endişe edici bulmadığını ifade etti. Dolar bu açıklamalardan sonra 2.24 seviyesini görürken daha sonra 2.2370’e kadar geriledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...