Tgrt Haber
22 Kasım 2014 11:44

Esnaf ve sanatkârlara asgari geçim indirimi geliyor

26-27 Kasım'da gerçekleştirilecek Esnaf Şurası'nda asgari geçim indiriminin esnaf ve sanatkârlara yönelik olarak hayata geçirilmesi konuşulacak.

Esnaf ve sanatkârlara asgari geçim indirimi geliyor
esnaf, sanatkarlar, asgari geçim indirimi,

1.5 milyonu aşkın esnafın sorunları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde. İlk kez bir cumhurbaşkanının katılacağı Esnaf Şurası'nda 5 başlık masaya yatırılacak. 1.5 milyonu aşkın esnafın sorunları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı "Esnaf Şurası"nda masaya yatırılacak.Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası, 26-27 Kasım günlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek.Beş önemli başlığın ele alınacağı Esnaf Şurası'nda ilk kez bir Cumhurbaşkanı konuşacak.Esnafa yeni teşvik yolları, gündemdeki konulardan biri olacak.
BİNLERCE ESNAF KATILACAK
ATO Congressium'da yapılacak Şura için, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli imzasıyla, tüm partilerin milletvekillerine davetiye gönderildi. Şura'ya ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte TESK'e bağlı 13 federasyon, 82 birlik, 3 bin 63 oda başkanı davet edildi.
NELER KONUŞULACAK?
İKİ yılda bir gerçekleşen Şura'da, şu konular masaya yatırılacak:

- Esnaf ve sanatkar tanımı tekrar değerlendirilecek.

- Ustalık belgesine ilişkin mevzuat düzenlenecek.

- Hafta sonu tatiline ilişkin mevzuatın da günün koşullarına uygun olarak güncellenmesi konuşulacak.

- İlk defa faaliyete başlayan esnaf ve sanatkarlara vergisel teşvikler sağlanması değerlendirilecek.

- Esnaf ve sanatkarlara sunulan kamu destekleri ve finansman şartlarının iyileştirilmesi değerlendirilecek.(AKŞAM)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...