Tgrt Haber
17 Aralık 2014 19:28

Belçika'da uçuş sayısı 2'den 9'a çıktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerinin 16 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da ev sahipliği yaptığı ikili müzakerelerde uçuş gerçekleştirilen hatlar ve ticari haklar yeniden düzenlendi.

Belçika'da uçuş sayısı 2'den 9'a çıktı
belçika, uçuşlar, ulaştırma,

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri KESİCİ ve Belçika Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Nathalie DEJACE tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile Belçika’da uçuş noktalarının sayısı 2’den 9’a çıkartıldı. Brüksel ve Liege’ye ilave olarak Charleroi, Ostend, Antwerp ve Kortrıjk-Brugge ve sonradan belirlenecek 3 nokta olmak daha uçuş noktalarına dahil edildi. Taraflar ayrıca, içinde bulunduğumuz Kış Tarife Dönemi’nde haftada 42 frekans olarak gerçekleştirilen yolcu seferlerinin 80 frekansa kadar çıkartılması ve haftada 14 frekans kargo uçuşu düzenlenmesi konusunda anlaşma sağladı. Anlaşmaya ayrıca, tayin edilen taşıyıcıların üçüncü taraf dâhil olmak üzere; kod paylaşımı, bloke yer ve diğer ticari uygulamalar gibi pazarlama uygulamalarına katılabilmesi ve hava aracı kiralaması ile ilgili hususlar da eklendi.

Charter seferlerinin de ele alındığı müzakerelerde, tarafların karşılıklı iyi niyet ve yasal düzenlemeler esas alınarak olumlu değerlendirme yapması konusunda görüş birliğine varıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...