Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Aralık 2014 17:24

Avrupa ülkeleri arasında en ucuz ülke Türkiye

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dünya üzerinde 7.1 milyar insanın 1.3 milyarının halen elektrik kullanmadığını söyleyerek, "28 tane AB ülkesi arasında doğalgazı en ucuz kullanan ülkeyiz" dedi.

Avrupa ülkeleri arasında en ucuz ülke Türkiye
avrupa ülkeleri, taner yıldız, doğalgaz,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Ticaret Odası'nda düzenlenen 'İl İl Enerji Verimliliği Projesi Kayseri Toplantısı'na katıldı. Yıldız burada yaptığı konuşmada, "Bir tasarruf bir harcama varsa mutlaka yanında onun verimli kullanılmasıyla alakalı konularda vardır. Dünyada enerji sektörüyle alakalı ciddi bir adaletsiz dağılım vardır. 7.1 milyar insanın 1.3 milyarlık kısmı hala elektrik kullanmamaktadır. 890 milyon nüfuslu Afrika’da kullanılan elektriğin 19 buçuk milyon nüfuslu New York'ta kullanılan kullanılan elektriğe denk olduğunu varsayarsak sıkıntı çok fazladır" dedi. Yıldız, ayrıca "Türkiye’de 1.2 kilometrelik iletim ve dağıtım hattımızda elektriksiz herhangi bir yer bulunmamaktadır. Ruhsatsız yerlerde elektrik kullanımı hariç. Bu durum dağıtım şirketlerinin çokça başına gelmektedir. Türkiye’de enerji politikaları ve stratejileri olarak şu ana kadar yaptığımız işlemler doğalgaz ve petrol ülkesi olmamamıza rağmen doğalgazı 28 tane Avrupa ülkesi arasında en ucuz kullanan ülkeyiz. Sanayicimizde tüccarımız da halkımızda ucuz kullanmaktadır doğalgazı. Bunu yenilenebilir enerji kaynaklarıyla , su kaynaklarıyla ve rüzgar kaynaklarıyla beraber yapıyoruz. 2013 yılında yalnızca rüzgardan ürettiğimiz enerjinin 600 milyon dolarlık daha az doğalgaz ithalatı anlamına geldiğini gördük" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...