Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ocak 2015 17:04

Toyota'dan Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırım

Toyota, Türkiye'de 1.9 milyar dolarlık mevcut yatırıma yeni modeller için 500 milyon dolarlık ilave yatırım daha yapacaklarını açıkladı.

Toyota'dan Türkiye'de 500 milyon dolarlık yatırım
toyota, türkiye, yatırım,

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, Belarus'un Ankara Büyükelçisi Andrei Savinykh ile birlikte Antalya İşadamları Derneği'nin Ramada Otel'de düzenlediği 'Tecrübe Paylaşım' toplantısına katıldı. Özer, Toyota Türkiye olarak üretimin yüzde 88'ini 53 ülkeye ihracat yaptıklarını açıkladı. 2014 ylında 2 milyar dolar civarında ihracat yaptıklarını anlatan Özer, 500 milyon dolarlık yani bir yatırım daha yapacaklarını söyledi. Bununla ilgili teşvik belgesini geçen Aralık ayında aldıklarını bildiren Özer, "Şirketimiz bugün itibarıyla Türkiye'de 1 milyar 900 milyon olarlık yatırım yapmış durumdadır. Yeni yatırım ve toplam yatırım teşviğimizle birlikte önümüzdeki iki üç yıl içinde 500 milyon dolarlık ilave yatırım daha yapılacak. Ve yatırım tutarımız 2,4 milyar dolara yükselecek. Ümit ediyoruz gelecek iki yıl içinde 2 milyar dolarlık ihracatı 4 milyar doların üzerine çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
2003 yılına ait verilere göre Türkiye'de satılan araçların yüzde 78'inin ithal araç olduğunu, bu oranın yüzde 73'e düştüğünü açıklayan Özer, buna karşılık Türkiye'de otomotiv sektörünüm 2004 yılından itibaren dış ticaret fazlası verdiğini söyledi.
2014 yılında Türkiye'nin küresel otomotiv üretiminde dünya 15'incisi olduğunu, 2013 yılında 17'inci olduğunu belirten Özer, "Avrupa'da ise, 5'inci sıradayız. 2013'te 6'ıncıydık. Bugün üretim faaliyetleini sürdüren tüm otomotiv fabrikaları kaliteleri ve rekabetçilikleriyle kendi markaları içinde birer yıldız konumundadır. Toyota Türkiye de Japonya hariç dünyadaki fabrikalarla birincilik için yarışıyor" dedi.
Türkiye'nin ototmttiv ihracatında bölgesel bir üs konumunda olduğunu açıklayan Orhan Özer, daralmakta olan iç pazara rağmen geçen yıl yüzde 4 artış meydana geldiğini ve 1 milyon 170 bin araç üretildiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...