Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ocak 2015 18:16

Vatandaşa büyük kolaylık geliyor

Banka ATM'leri gibi vergi terminalleri geliyor.

Vatandaşa büyük kolaylık geliyor
vatandaş, banka, atm,

Bakan Şimşek kayıtdışı ekonomi ile mücadele planı kapsamında banka ATM'leri gibi her bölgeye vergi terminallerinin kurulacağını söyledi. Kayıtdışı ekonomi ile mücadelede atılacak adımlarla ilgili konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kayıtdışı ile mücadelede 189 ülke arasında 56. sırada olduğunu ifade ederek, ''Vergi denetimini arttırdık. Vergi denetim elemanlarının sayısını ve verilen eğitimin kalitesini arttırdık. 2002'den bu yana kayıt dışı ile ilgili bir çok adımı attık.'' diye konuştu. Türkiye'nin kayıtdışı ile mücadelede başarılı olduğunu söyleyen Şimşek, kayıtdışılığın milli ekonomi üzerindeki payını yüzde 26.5'e çektiklerini belirterek, ''2018'de bu oranı yüzde 21.5'e çekmeyi hedefliyoruz. 2002'de her 100 çalışandan 52'si kayıtdışı idi bugün her 100 çalışandan sadece 35'i kayıtdışı çalışıyor. Bu da yüksek bir rakam. Burada söz konusu oranı 2018'de yüzde 30'un altına indirmeyi hedefliyoruz.'' dedi.

KAYITDIŞI İÇİN 62 EYLEM PLANI

Bakan Şimşek, hazırlanan kayıtdışı ile mücadele planında 5 bileşenin, 62 ise eylemin olduğunu ifade ederek bu eylem planlarının yarısının 2015 sonunda tamamlanmış olacağını söyledi.

VERGİ ATM'LERİ GELİYOR

Mücadele planı kapsamında vatandaşın vergisini rahatlıkla ödeyebilmesi için banka atmleri gibi belli noktalara ödeme terminalleri koyacaklarını söyleyen Bakan Şimşek,  ''Gümrüklerde bir takım tedbirler alacağız. Gümrük kapılarını modernize edeceğiz. İnternet ortamında yapılan işlemler için düzenlemeler getireceğiz. İnternet üzerinden yapılan reklamların vergilendirilmesi için çalışacağız.'' diye konuştu.

AKARYAKIT SATIŞLARI ANLIK GÖRÜLECEK

Akaryakıt sektörü önemine de değinen Bakan Şimşek, ''Çünkü vergi geliri yüksek. O yüzden burada kayıtdışılık daha fazla olabilir. Burası için akaryakıt satışlarını anlık görebilecek bir sistem geliştireceğiz. Başından sonuna kadar tüm akaryakıt işlemleri takip edilecek.'' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...