Tgrt Haber
16 Mart 2018 17:04

ABD'de sanayi üretimi 4 ayın zirvesine çıktı

Ülkede sanayi üretimi, şubatta önceki aya kıyasla yüzde 1,1 genişleyerek Ekim 2017’den bu yana en hızlı yükselişini kaydetti. Veriye ilişkin beklenti yüzde 0,3 artış yönündeydi

ABD'de sanayi üretimi 4 ayın zirvesine çıktı
abd,abd sanayi üretim rakamları,dünya ekonomisi

ABD'de sanayi üretimi, şubatta aylık yüzde 1,1 artarak son 4 ayın en iyi performansını kaydetti ve piyasa beklentisini aştı.

 

ABD Merkez Bankası (Fed) raporuna göre, ülkede sanayi üretimi, şubatta önceki aya kıyasla yüzde 1,1 genişledi. Ekim 2017’den bu yana en hızlı yükselişini kaydeden veriye ilişkin beklenti yüzde 0,3 artış yönündeydi.

 

Beklentinin oldukça üstünde açıklanan sanayi üretiminde maden sektöründeki faaliyetlerin yüzde 4,3 artması önemli rol oynadı.

Ayrıca, imalat sanayi üretiminin şubatta yüzde 1,2 artarak yüzde 0,5 seviyesindeki beklentiyi geride bırakması dikkati çekti. Buna ilaveten inşaat ve enerji sektörleri de Amerikan ekonomisinin yaklaşık yüzde 12’sini oluşturan sanayi üretimini destekledi.

Fed’in raporundaki bir başka pozitif gösterge yüzde 77,4’ten yüzde 78,1’e yükselen kapasite kullanım oranı oldu. Piyasaların söz konusu veriye yönelik beklentisi yüzde 77,7 düzeyindeydi.

Ocak ayına ilişkin sanayi üretimindeki düşüş yüzde 0,1’den yüzde 0,3’e revize edildi. Değişmediği belirtilen ocak imalat sanayi üretimi ise yüzde 0,2 düşüşe düzeltildi.

Analistler, yılın ilk ayında son 5 ayın ilk düşüşünü kaydeden sanayi üretiminin şubatta beklenenden hızlı artarak toparlanmasının büyümeyi destekleyeceğine işaret ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...