Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2018 10:19

Akaryakıtta ÖTV kalkanı kalktı, pompaya zam geldi

Akaryakıta bugünden itibaren ÖTV zammı geldi. Benzin ve motorinde pompa fiyatı yüzde 9 arttı.

Akaryakıtta ÖTV kalkanı kalktı, pompaya zam geldi
zam,motorin,benzin,haberler

Eşel sistemde ise değişiklik yapılmayacak. Bundan sonra gelecek zamlar ÖTV'den indirilecek.


POMPA FİYATLARI YÜZDE 9 ARTTI
Akaryakıt fiyatlarına Özel Tüketim Vergisi düzenlemesi geldi. Düzenleme sonucu, akrayakıt pompa fiyatları yüzde 9 arttı.

MOTORİNİN LİTRE FİYATI 45 KURUŞ, BENZİNİN 50 KURUŞ ARTTI
Belirlenen yeni ÖTV oranları Resmi Gazete'de yayımlandı ve akaryakıt pompa fiyatları yeniden belirlendi. Buna göre; motorinin litre fiyatı 45, benzinin 50, LPG'nin de 30 kuruş arttı.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ DEVAM EDİYOR
Geçtiğimiz mayıs ayından itibaren akaryakıt fiyatlarında eşel mobil sistemine geçilmişti. Hem döviz hem de petrol fiyatlarındaki ilave artışlar tüketiciye yansıtılmamıştı. Bu sistem devam ediyor ancak 21 Mayıs'ta uygulanmaya başlanan bu sistemde, o tarihten bu yana ÖTV'de meydana gelen erime nedeniyle bugünkü düzenlemeye gidildi ve ÖTV tutarları yukarı çekildi. Güncellenen oranlarla eşel mobil sistemi devam edecek. Yeni bir karar alınıncaya kadar döviz ve petrol fiyatlarındaki artış pompa fiyatlarına yansımayacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...