Tgrt Haber
25 Nisan 2017 19:16

AKPM'ye tepki üstüne tepki

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, AKPM'nin kararına ilişkin, "Bu kararın rasyonel hiçbir dayanağının olmadığını ve Avrupa Birliği'nin vizyonu ve misyonu gereği temsil etmesi gereken değerlerle ters düştüğünü düşünüyoruz." dedi.

AKPM'ye tepki üstüne tepki
müsiad, ab, temsil,

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin (AKPM), Türkiye'yi siyasi denetime alma kararına ilişkin, "Bu kararının rasyonel hiçbir dayanağının olmadığını ve Avrupa Birliği'nin (AB) vizyonu ve misyonu gereği temsil etmesi gereken değerlerle ters düştüğünü düşünüyoruz." dedi.

Olpak, yazılı açıklamasında, AKPM'nin Türkiye'nin siyasi denetim altına alınmasına yönelik kararının rasyonel hiçbir dayanağının olmadığını, AB'nin vizyonu ve misyonu gereği temsil etmesi gereken değerlerle ters düştüğünü düşündüklerini ifade etti.

"AB’den vize serbestisi gibi olumlu adımlar bekleniyor"

Türkiye’nin teröre karşı meşru mücadelesinin AB tarafından sözde "liberal değerler" adı altında görmezden gelinmesini ve birçok haksız söylemle Türkiyenin bu mücadelesinde yalnızlaştırılmasını kaygıyla takip ettiklerini vurgulayan Olpak, AB’den vize serbestisi gibi olumlu adımlar beklenirken bu gelişmenin yaşanmasının üzücü olduğunu belirtti.

Olpak, "Ülkemiz 80 milyona yaklaşan nüfusuyla AB ülkeleri için vazgeçilemez bir ticari ortak olmasının yanı sıra, Avrupa’ya uzanan enerji yollarının güvenliği için önemli bir aktör ve güvenilir bir partnerdir. Türkiye de ihracatının yarısına yakın kısmını Avro Bölgesine gerçekleştirmektedir. 2016 yılında Türkiye’den AB ülkelerine toplam 68,4 milyar dolar tutarında ihracat yapılmış ve böylece AB'nin toplam ihracatımızdaki payı yüzde 47,9 olmuştur. Bu bakımdan ekonomik ilişkilerde yaşanabilecek olumsuzluklar iki aktörün de zararına olacaktır. Yaşanan bu gelişmelerin Türkiye ve AB ekonomik ilişkilerine yansımaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu bağlamda, AB ile Türkiye arasında yapıcı bir diyalog ortamı oluşturulması için bu kararın tekrar gözden geçirileceğini temenni ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...