Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2016 18:47

Albayrak, '15 Temmuz'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Albayrak, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söyledi.

Albayrak, '15 Temmuz'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak'
bakan albayrak, 15 temmuz,

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu Etnospor Kültür Festivalinin ikinci gününde katılımcılara seslenen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Belki 100 yıldır bu topraklarda millet olma bilincini hiç bu kadar derinden hissetmedik. 15 Temmuz, ülkemiz özelinde tarihi bir gün olarak önümüzdeki yıllarda daha net bir şekilde algılanacak. Buradaki bu organizasyon, basit bir kültür organizasyonu olarak algılanabilir. Birçok ata sporumuzun icra edildiği ortama, genç nesillerimizin şahitlik etmesi ve gelecek nesillere geçmişin çok daha derin manalarla idrak edilmesi, başka bir dönemin uyanışı ve dirilişini müjdeliyor." dedi.

Eskisinden daha şuurlu hareket etmek zorunda olduklarını belirten Berat Albayrak, şöyle devam etti:

"Hangi siyasi kurumu temsil edersek edelim, millet olma bilinciyle, dünümüz, bugünümüz ve yarınımızı bir potada eritip, bir millet olduğumuzda hikaye başka türlü oluyor. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye olarak, bölge coğrafyası için, bir kez daha tarihin tozlu yapraklarından çıkarak, 'nasıl bir milletmişiz' söylemini, sokaklardaki ve meydanlardaki duruşunuzla bir kez daha ortaya koyduk. 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 79 milyon olarak biz değil, bütün dünya da bunun farkında. Bu ve benzeri organizasyonlar özelinde uzun yıllar bizleri, tarihimizden, geleneklerimizden, dinimizden koparmaya çalışan tüm çevrelere karşı tarihi bir duruş gösterdik. Yeni bir sürecin temellerini attık. Bugün, eskisinden daha fazla bu şuurla hareket etmek zorundayız."

Bakan Albayrak, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra siyasetçiler olarak daha fazla çalışmak zorunda olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasetçiler olarak bizler, 15 Temmuz'dan öncesine göre çok daha fazla çalışmak, mücadele etmek ve sizlere çok daha fazla hizmet etmek zorundayız. Bu sorumluluğu eskisinden daha fazla hissediyoruz. Bundan emin olabilirsiniz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayatımızı ortaya koyarak, sonuna kadar bu hak mücadelesinde davamıza sahip çıkacağız. Bundan şüpheniz olmasın."

Erdoğan: "16 Temmuz'da çok aydınlık bir sabaha uyandık"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise "Bir yandan zorlukları barındıran, diğer yandan müjdeleri yaşadığımız günler içindeyiz. 15 Temmuz'u arkamızda bıraktık, çok acı bir gece yaşadık ama arkasından aydınlık bir sabaha uyandık." dedi.

15 Temmuz'da istediklerini başaramayanların taşeronları aracılığıyla saldırılarına devam ettiğini kaydeden Bilal Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu milletin dirayeti, imanı, azmi, duruşu ve kararlılığı sayesinde 16 Temmuz'da çok aydınlık bir sabaha uyandık. Ancak 15 Temmuz'dan beri, 15 Temmuz'da istediklerini yapamayanlar, başaramayanlar, taşeronları aracılığıyla saldırılarına devam ettiler. Biz, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletçe, terörün ve bu ülkenin düşmanlarının gündemimizi belirlemelerine izin vermedik. Onun için dün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışı yapıldı. Sadece iki direkten ibaret dediler. Adeta bu köprünün başarısız olması, yapılamaması için dua edenler oldu ama bizi yolumuzdan çeviremedilerse biz de burada Etnospor Kültür Festivalimizde milli birliğimizi, kültürel coşkumuzu daha ileri taşımak azmindeyiz."

Etnospor Kültür Festivali etkinliğinde 11 geleneksel spor dalını halkla buluşturduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Burada 600'e yakın sporcumuz, 100'ün üzerinde atımız ve Anadolu'nun dört bir yanından gelen kardeşlerimizle, unutulmaya yüz tutmuş, geleneksel değerlerimizi taşıyan sporlarımızı yeniden vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Sadece geleneksel sporlarımız değil, kültürümüzün diğer unsurları geleneksel el sanatlarımız, lezzetlerimiz, bölgesel farklılıklarımız ve renklerimiz, yeniden hayat buldu. Halkımızın teveccühünün üst düzeyde olduğunu görüyor, bundan da ayrıca memnuniyet duyuyoruz. 15 Temmuz'da ortaya koyduğumuz duruş, birliktelik ve kararlılık, kültürel değerlerimize yeniden sarılmamızda da etkili oldu. Bu kararlılığı sergilediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...