Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2015 18:14

Alman pilotlar 2 günlük grev kararı aldı

Alman Lufthansa Havayolları’nın yan kuruluşu olan Germanwings havayolu şirketi pilotları iki günlük grev kararı aldı.

Alman pilotlar 2 günlük grev kararı aldı
alman,

Alman Lufthansa şirketinin yan kuruluşu olan Germanwings havayolu şirketinde çalışan pilotların iki günlük grev kararı aldıkları bildirildi. Almanya’da daha çok iç hatlarda sefer gerçekleştiren Germanwings’in pilotlarının Perşembe ve Cuma günü grevde olacakları bildirildi.

900 SEFER İPTAL

Alman Pilot Sendikası Cockpit tarafından yapılan açılamada, Ağustos ayından itibaren işverenle yapılan görüşmelerde sonuç alınamaması nedeniyle grev kararı alındığını kaydetti. Grev nedeniyle 900 seferin iptal edildiği, rezervasyon iptal edilmesi ya da değiştirilmesi durumunda ücret alınmayacağı bildirildi.

COCBİT İLE İŞVEREN ARASINDA ANLAŞMAZLIKLAR

Alman Pilot Sendikası Cocbit ile işveren arasında, Lufthansa ve bağlı kuruluşların uygulamaya koymak istediği erken emeklilik şartlarında değişiklik planlanması nedeniyle anlaşmazlıklar yaşandığı kaydedildi. Pilotlar 55 yaşından itibaren erken emeklilik hakkından yararlanabiliyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...