Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Kasım 2017 21:22

Almanya her üç araçtan birini Çin'e sattı

Alman otomobil piyasası için önemli bir pazar haline gelen Çin, Almanya'da üretilen araçların yüzde 34'ünü satın alıyor.

Almanya her üç araçtan birini Çin'e sattı
almanya,,çin,

2010 yılında Çin pazarına yüzde 23 oranında araç satan Almanya, 2017'nin üçüncü çeyreğinde 365 milyar euro ciro yaptı. Ekonomi Analiz kuruluşu Ernst&Young, BMW, Daimler ve Volkswagen grubunun ihracat rakamlarından yola çıkarak yayınladığı raporda Alman Otomobil pazarının Çin'de 2017'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 9'luk bir büyüme yakaladığını açıkladı. Geçmişte Alman otomobil pazarı için ilk sırada ABD yer alırken, şimdi ise Çin ilk sırayı alarak ABD'yi ikinci sıraya geriletti. 

Çin'e üçüncü çeyrekte 1 milyon 200 bin araçla Volkswagen birinci olurken, General Motors 1 milyon 100 bin araçla ikinci sırada yer aldı. Uzmanlar Çin otomobil pazarının büyümesini sevindirici bulurken, diğer taraftan da Çin'e bağımlılık olarak değerlendirdi. Yılın üçüncü çeyreğinde otomobil piyasası AB ülkelerinde sabitliğini korurken, ABD'de ise yüzde 1 puan geriledi. Öte yandan, insansız araç konusunda da öne çıkan Çin'e Volkswagen grubu, 2025 yılına kadar 10 milyar Euro'luk yatırım yapacağı açıklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...