Tgrt Haber
19 Nisan 2017 12:15

Altın fiyatları son yılların zirvesinde | Çeyrek altın güncel fiyatı ne kadar | Kapalıçarşı altın fiyatları

Altın fiyatları son günlerde dünya üzerinde yaşanan olaydan dolayı 5 yılın zirvesini gördü. Yatırımcısı Altın fiyatlarını merak ediyor. Haberimizden Çeyrek altın ve kapalıçarşı altın fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda uzmanlar altının gidişatını da yorumladı

Altın fiyatları son yılların zirvesinde | Çeyrek altın güncel fiyatı ne kadar | Kapalıçarşı altın fiyatları
altın, altın fiyatları, çeyrek altın ne kadar, altın güncel fiyatları,

Altın fiyatları, İngiltere'de erken seçim kararı, Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşan ilk turu, Kuzey Kore'ye ilişkin gerginlik ve Suriye'deki savaş ile birlikte artab küresel siyasi risklere bağlı olarak Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesi yakınında seyretti.

İŞTE ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları son yılların zirvesinde | Çeyrek altın güncel fiyatı ne kadar | Kapalıçarşı altın fiyatları

Spot altın yüzde 0.2 düşerek Singapur saati ile 09:30'da ons başına 1,287.07 dolara geriledi. Metal Salı günü 1,289.76 dolar ile 4 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesinde kapandı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, Brexit görüşmeleri için parlamento desteğini almak amacıyla 8 Haziran'da erken seçime gidileceğini açıkladı.

ABD para biriminin 10 önemli parakarşısındaki seyrin gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.5 düştükten sonra yatay seyretti.

Spot gümüş yüzde 0.3 düşüşle ons başına 18.2434 dolara inerken,platin yüzde 0.2 yükselişle ona başına 977.61 dolara ve palladyum yüzde 0.1 değer kazanarak ons başına 774.27 dolara çıktı.

"ALTIN YIL SONUNA KADAR 1,350 DOLARI GÖREBİLİR!"

Geçtiğimiz çeyreğin en iyi altın tahmincisi Intesa Sanpaolo: Altın yıl sonuna kadar 1,350 dolara tırmanabilir. Geçtiğimiz çeyreğin en iyi altın tahmincisi Intesa Sanpaolo SpA'ya göre altın fiyatları, hızlı enflasyon ile Rusya, Suriye ve Kuzey Kore'deki siyasi gerginliklerin etkisiyle yılı artıda tamamlayacak.

Intesa Sanpaolo analisti Daniela Corsini'ye göre değerli metalin fiyatı, FED faiz artırımı nedeniyle yıl ortasında yönünü aşağı çevirerek, bu yıl V şeklinde bir dalgalanma gerçekleştirebilir. Corsini'ye göre altın, yıl sonunda 1,350 dolarlık bir zirve görebilir.

Söz konusu zirvenin görülmesi durumunda altın, Temmuz 2016 yılından bu yana kaydedilen en yüksek seviyesine tırmanmış olacak. Değerli metalin fiyatı, enflasyon endişeleri ve jeopolitik kaygıların etkisiyle yüzde 12 arttı.

Milan'da Salı günü telefon ile gerçekleştirilen mülakatta “Piyasalar bu belirsizlikle ilgili olarak kesinlikle gerginliğini koruyacaktır.” diyen Corsini, “Ve eğer ABD'de ekonomik veriler güçlü kalmayı sürdürürse, altın enflasyon için hedge rolünü geri kazanacak” şeklinde devam etti.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı yaptığı  açıklamalarla dün yükselen altının ons fiyatının bugün beklemeye geçtiğini  kaydetti.

Kuzey Kore'nin herhangi bir eylemde bulunmadığı için küresel  piyasalardaki risk algısının azalabileceğini belirten Memiş, altının gram  fiyatının ise yurt içi piyasalarda dolar/TL'deki düşüşlerden olumsuz yönde  etkilendiğini ifade etti.
Memiş, teknik açıdan altının gramında 153,4 liranın direnç, 150  liranın ise destek konumunda olduğunu kaydederken, ons altında ise 1.290 dolar  seviyesindeki direncin güçlendiğini söyledi

Altın fiyatları son günlerde dünya üzerinde yaşanan olaydan dolayı 5 yılın zirvesini gördü. Yatırımcısı Altın fiyatlarını merak ediyor. Haberimizden Çeyrek altın ve kapalıçarşı altın fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda uzmanlar altının gidişatını da yorumladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...