Tgrt Haber
20 Kasım 2017 09:34

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarının haftanın ilk gününde ne kadar olduğu merak edildi. Yatırımcıları tarafından her gün merakla takip edilen altın fiyatlarında yaşanan güncel gelişmeler neler? İşte Kapalıçarşı çeyrek altın fiyatları...

Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Altın fiyatlarında son durum
altın,,altın fiyatları,,çeyrek altın ne kadar,,cumhuriyet altını ne kadar,

Altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcılarını sevindiriyor. Kapalıçarşı'da Cuma günü kapanışta gram 161,44 liradan çeyrek ise 262,69 liradan alıcı buldu. Peki yeni haftada altın fiyatları ne kadar olacak? İşte piyasalardaki güncel durum ve uzman yorumları..

Gram altın, yükseliş trendine girdiği Aralık 2014'ten bu yana rekor üstüne rekor kırarken, söz konusu dönemde yatırımcısına da yaklaşık yüzde 93 kazanç sağladı. 
 
Küresel finans piyasalarında yaşanan gelişmeler, döviz kurlarındaki hareketlilik ve jeopolitik risklerin etkisiyle "güvenli liman" özelliğini koruyan altın, yatırımcılar için cazibesini korumaya devam ediyor. 
Söz konusu gelişmelerin etkisiyle altının gram fiyatı Aralık 2014'ten bu yana geçen 3 yıllık süreçte 83 liradan 160 liranın üzerine çıkarken, yatırımcılar da yaklaşık yüzde 93 kazanç sağladı.
 
"Güvenli liman: Altın"
 
ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Volkan Kuğucuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gram altında son günlerde yaşanan yükselişi dolar kurundaki artışa bağladıklarını ifade ederek, "Dolar kurundaki yukarı yönlü hareketle birlikte gram altının 161 lira seviyesine doğru yükseliş göstermesinin ardından vatandaşların buradaki yükselişe odaklandığını söyleyebiliriz." dedi.
 
Kuğucuk, ons altın tarafında bir trendin varlığından şimdilik söz edemediklerini belirterek, gerek ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz baskısı gerekse kısa vadede global yatırımcının ekim ayından bu yana isteksiz davranmasının ons altın tarafında yukarı yönlü hareketlerin şimdilik tepki kalıbı içinde kalmasına neden olduğunu söyledi.
 
Son dönemde global risk alma iştahındaki azalmaya paralel piyasa korkularının yeniden yukarı yönlü seyrini sürdürmesinin altına "güvenli liman" özelliğini hatırlatacağını ifade eden Kuğucuk, şunları kaydetti:
 
"Altının ons fiyatının 1.300 doların üzerindeki seyri, ister istemez gram altını yukarı yönlü desteklemeyi sürdürebilir. Bu hafta ve önümüzdeki hafta, altın adına kritik bir takvim olarak işaretlenirse 1.300 doların üzerinde hareketin sağlanmaması halinde yeniden 1.250 dolar seviyelerinin konuşulduğu bir döngüye geri dönebiliriz. Kısacası, 1.300 doların üzerinde hareket, altındaki boğaları heyecanlandırmak adına güzel bir gelişme sayılabilir."
 
Kuğucuk, gram altında kötü senaryoda 151-155 lira arasında bir fiyatlamanın beklendiğini, ons altının 1.300 doların üzerindeki hareketinde gram altın için 165-166 lira seviyelerinin konuşulacağını bildirdi.
Altın fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? Altın fiyatlarında son durum

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...