Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Şubat 2015 11:50

Altın ile ilgili önemli tahmin!

Capital Economics Kıdemli Emtia Ekonomisti Bain, altının bu yıldan itibaren sürekli artacağını iddia etti.

Altın ile ilgili önemli tahmin!
altın, altın fiyatları tahmin, altın fyatları,

Capital Economics Kıdemli Emtia Ekonomisti Caroline Bain, 2014 yılının emtialar açısından kötü bir yıl olduğunu, ancak 2015 yılında emtia fiyatlarında iyileşme yaşanabileceğini ifade etti. AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bain, emtia fiyatlarının 2015 yılında kritik seviyeleri aşarak daha iyiye gideceği öngörüsünde bulundu.
Bain, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün hem dünya ekonomisine destek olacağının hem de endüstri emtiaları için olumlu olacağının altını çizdi. Tarım emtia fiyatlarının fazla arzdan dolayı düşük kalabileceğini anlatan Bain, değerli metal fiyatlarında da ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkı para politikasına karşı kırılganlık yaşanabileceğine işaret etti. Bain, ABD'de faiz oranlarının kademeli bir şekilde artabileceğini dile getirerek, bu sebepten dolayı altın ve gümüş fiyatlarında iyi bir performans yaşanabileceğine dikkati çekti. 2014 yılının emtialar açısından kötü bir yıl olduğunu belirten Bain ancak 2015 yılında emtia fiyatlarında iyileşme yaşanacağını ifade etti.
"Altında sürekli artış yaşanacak"
Caroline Bain, altın ve gümüşte bu yıldan itibaren sürekli artış yaşanacağı öngörüsünü aktararak, altının onsunun bu yılın ilk çeyreğinde 1.300 dolara ulaşabileceğini vurguladı. Yılın ikinci çeyreğinde altının ons fiyatının 1.350 dolara yükselebileceğini dile getiren Bain, üçüncü çeyrekte 1.375 dolar, dördüncü çeyrekte ise 1.400 dolar seviyesinin görülebileceğini ifade etti. Altın fiyatlarındaki artışın 2016 yılında da devam edebileceğinin altını çizen Bain, altının ons fiyatının 2016 yılının ilk çeyreğinde ve ikinci çeyreğinde 1.425 dolar seviyesini görebileceğini söyledi. Bain, altının ons fiyatının 2016 yılının üçüncü çeyreğinde 1.450 dolara, dördüncü çeyreğinde ise 1.470 dolara ulaşabileceğini, 2020 yılında ise 1.800 dolar seviyelerine ulaşabileceğini kaydetti. 
Gümüş ve platinde de yükseliş beklentisi
Gümüşün ons fiyatının ise bu yılın ilk çeyreğinde 18 dolara yükselebileceğini aktaran Bain, bu seviyenin ikinci çeyrekte 20 dolar, üçüncü çeyrekte 21,5 dolar, dördüncü çeyrekte ise 23 doları görebileceğini belirtti. Bain, gümüşün yükseliş trendinin 2016 yılında da süreceği öngörüsünde bulunarak, gümüşün ons fiyatının gelecek yılın ilk ve ikinci çeyreğinde 24 dolar seviyesine, üçüncü ve dördüncü çeyreğinde ise 25 dolara kadar yükselebileceğini dile getirdi. Caroline Bain, 1.215 dolar seviyelerinde olan platinin onsunun da 2015 yılı sonunda 1.400 dolar, 2016 yılı sonunda da 1.550 dolar olabileceğini ifade etti. Ons fiyatı 780 dolar seviyelerinde olan paladyumun ise bu yılın sonunda 900, 2016 yılı sonunda 1.000 dolar seviyelerine ulaşabileceğini bildiren Bain, kakao, pamuk gibi tarım emtialarındaki düşüşün de devam edebileceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...