Tgrt Haber
17 Temmuz 2017 08:11

Altını olanlar dikkat! Yükseliş sürüyor

Altın fiyatları doların gerilemesi ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı.

Altını olanlar dikkat! Yükseliş sürüyor
altın,altın fiyatları,çeyrek altın,çeyrek altın ne kadar

Altın fiyatları, ABD'de enflasyonun değişmediğini ve perakende satışların düştüğünü gösteren verilerinin, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha da sıkılaştırmaya gideceği beklentilerini zayıflatması ve bunun sonucu doların gerilemesi ile birlikte yükselişini ikinci günde sürdürdü.

Altının onsu yüzde 0.3 yükselerek ons başına 1,231.88 dolara yükseldi. Metal Cuma günü yüzde 0.9 yükselerek 6 Haziran'dan bu yana en büyük artışını gerçekleştirdi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günü yüzde 0.7 gerileyerek Eylül ayından bu yana en düşük kapanışını gerçekleştirdikten sonra fazla değişmedi.

ABD'de tüketici fiyatları, Haziran ayında yüzde 0.1 artması beklenirken değişiklik göstermedi. Yıllık bazda ise artış yüzde 1.6 (beklenti + % 1.7) ile Ekim'den bu yana en düşük artışını gerçekleştirdi. Perakende satışlar ise yüzde 0.1 artması beklenirken yüzde 0.2 düştü. Spot gümüş yüzde 0.5 yükselerek ons başına 16.0725 dolara çıkarken, platin yüzde 0.3 artarak ons başına 923.65 dolara ulaştı ve palladyum yüzde 0.2 düşerek ons başına 859.26 dolara indi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...