Tgrt Haber
12 Aralık 2017 12:42

Ankara'da su tarifesinde indirim

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 16 ilçede su tarifelerinde farklı kalemlerde indirim kararı aldığı bildirildi.

Ankara'da su tarifesinde indirim
su,,su fiyatları indirim,

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, AK Parti grubunun  önerisiyle Belediye Meclisine gelen indirime ilişkin önerge, tüm partilerin oy  birliğiyle kabul edildi. İndirimler, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, su fiyat tarifelerindeki  değişikliğe ilişkin bilgi verdi. Tuna, şikayetlere neden olan, ödenmemiş  borcundan dolayı veya  başka sebeplerden açma kapama işlemi yapılan abonelerden  alınan 21,5 liralık ücretin, yaklaşık yüzde 30 indirim yapılarak 15 liraya,  Bütünşehir Yasası ile bağlanan ilçelerde merkezde 13 lira, mahallelerde ise 12  liraya düşürüldüğünü kaydetti.

Bütünşehir Yasası ile büyükşehir sınırları kapsamına alınan 16 ilçede  konut ve işyerlerinden alınan su ve atıksu bedellerinde yüzde 5 oranında indirim  yapıldığını bildiren Tuna, şu açıklamalarda bulundu:

  "Yine 16 ilçede hizmet bedelini, merkezde 5 liradan 3 liraya, köylerde  5 liradan 2 liraya düşürüyoruz.  Ankara genelinde bulunan mandıralarda da su ve  atıksu bedelini  yüzde 50 oranında düşürerek, 6,80 liradan 3,40 liraya çekiyoruz.  İmkanlarımız ölçüsünde halkımıza yönelik bu destek ve katkılarımız devam edecek.  Ankaramıza hayırlı olsun."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...