Tgrt Haber
27 Şubat 2018 04:28

ARTİAD'ın İstanbul'da 'ekonomi' seminerine 200 iş adamı katıldı

Arap Türk İşadamları Derneği (ARTİAD), İstanbul'da yaklaşık 200 Türk ve Arap iş adamının katılımıyla "2018'de Türkiye ve Dünya'da Ekonomik Beklentiler" konulu seminer düzenledi.

ARTİAD'ın İstanbul'da 'ekonomi' seminerine 200 iş adamı katıldı
ARTİAD,seminer

Seminerde konuşan eski Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Polat, ekonomi denkleminde bugün dünyada dağıtımın değil üretimin hakim olduğunu söyledi.

Rekabetin çok hızlandığını vurgulayan Polat, "Çeyrek asır önce dünya üzerinde rekabet halinde olan 25 büyük şirket vardı, bugün bunlardan sadece 5'i ayakta." dedi.

Türk ekonomisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Polat, "Darbe girişiminde başarılı olamayanlar, Türk lirasını devalüe ederek ekonomik darbe yapmaya çalıştılar ama Türkiye geçen yıl 1,5 milyon kişiyi istihdam etti ve iş olanağı sunan her şirkete teşvik verdi." diye konuştu.

ARTİAD Başkanı Cemaleddin Kerim ise Türk ve Arap yetkililere, iş adamlarının etkin bir rol oynaması için yatırımların önündeki engelleri kaldırma çağrısı yaptı.

Kerim, birliğin üye sayısının yüzde 50 arttığını ve yeni katılımcılar arasında önemli iş adamlarının da bulunduğunu sözlerine ekledi.

El-Müsteşar İslami Finansal Hizmetler Şirketi Müdürü Ratib el-Kıddisi de 2018'in yaşanan sıkıntılara rağmen yabancı yatırımcılara yönelik teşvik kanunları yılı olacağını ve Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda ilerleyerek dünyanın önde gelen ekonomileri arasına gireceğini ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...