Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 May 2015 12:27

Babacan, 'Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü'

Ali Babacan, 17-25 Aralık'ta yargı ve emniyetteki yapılanmanın açık bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu belirterek, 'Türkiye'de büyük bir felaketin eşiğinden döndük' dedi.

Babacan, 'Türkiye büyük bir felaketin eşiğinden döndü'
ali babacan,türkiye,

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, özel bir kanalda katıldığı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.  Babacan, özellikle 17-25 Aralık olaylarıyla beraber yargıdaki ve emniyet teşkilatındaki yapılanmanın el ele verip, bir ülkeyi nasıl destabilize edeceğinin, nasıl istikrarsız duruma düşürebileceğinin canlı örneğiyle yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Eğer savcılarımız ve hakimlerimiz, bu saydığım kriterlere göre değil de bir yerlerden gelen talimatlarla iş yapıyorlarsa, Allah korusun o, bir ülkenin felaketini de beraberinde getirir. Böyle bir şey olmaz. O dönemde bunun ekonomik maliyetlerini de siyasi maliyetlerini de gördük. Adeta yargıyı kullanarak, yargı içine yerleşmiş bazı kişileri kullanarak, açık bir darbe teşebbüsü yapıldı Türkiye'de. Allah korusun, büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Nasıl döndük? Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayetli duruşu ve iktidar partisinin topyekün, bu oyunu, bu kumpası anlayıp, karşısında dik durmasıyla. Bunu da yaşadık ama sonuçta ne oldu? Örselenmiş ve itibarını bir ölçüde yitirmiş yargı sistemiyle baş başa kaldık. Dolayısıyla bunun hızla tamir edilmesi gerekiyor."

"Hazırlıklar uygulandığında yargıya güven artacak" 

Bu sıkıntıların aşılması, Türkiye'nin ve halkın hak ettiği en ileri hukuk standartlarına ulaşmak için reformların yapılması gerektiğini belirten Babacan, güzel bir hazırlığın olduğunu bildirdi. Babacan, bu hazırlıkların uygulanmaya başlamasıyla, Türkiye'nin hızlı şekilde toparlanacağını ve yargıya güvenin artacağını söyledi. 

Adalet Bakanlığı'nın, yaptığı hazırlıkları parça parça kamuoyu görüşüne açtığını anlatan Babacan, "Tüm bu görüşler de toplandıktan sonra, inşallah Türkiye için en iyisini yaparız diye düşünüyorum" dedi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...