Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2017 12:10

Bakan Albayrak: Türkiye için büyük onur

22. Dünya Petrol Kongresi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı Başkanlık Seremonisiyle devam ederken, seremoni başlangıcında 15 Temmuz Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu.

Bakan Albayrak: Türkiye için büyük onur
berat albayrak,Dünya Petrol Kongresi

Böyle bir kongreye ev sahipliği yapmanın Türkiye için onur olduğunu ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Büyüyen ve gelişmekte olan ülkemiz ayrıca büyük bir tüketicidir" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve beş gün sürecek 22. Dünya Petrol Kongresi’ne katıldı. Kongrenin bugünkü Başkanlık Seremonisine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucıc, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve çok sayıda ülkenin temsilcisi katıldı. Zirve kapsamında gerçekleşen Başkanlık Seremonisi öncesinde  15 Temmuz Şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşunda bulunuldu.

BAKAN ALBAYRAK: YOĞUN MESAİ HARCAYACAĞIZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanındaki yatırımlarına ilişkin çok önemli açıklamalar kaydetti. İşte Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkan satırlar:

Böyle bir kongreye ev sahipliği yapmak Türkiye için büyük onurdur.

Milli enerji ve maden politikasını hayata geçirdik. Arama ve üretim faaliyetleri ekseninde denizlerimizde petrol ve doğalgaz aramalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Sismik araştırmaların ardından keşif ve sondaj çalışmalarına önümüzdeki dönemde yoğun bir mesai harcayacağız.

Doğalgaz sektöründe 2 temel hedefimiz var. Birincisi altyapımızı geliştirmek, ikincisi uzun dönemli işbirliklerini artırmak. Dünya doğalgaz piyasasında yaşanan değişiklikleri yakalamak için LNG kapasitemizi artırıyoruz. İlaveten doğalgaz sektöründe arz güvenliği ve çeşitliliğini artırmak için çalışıyoruz.

TÜRKİYE GÜVENLİ BİR LİMAN OLMAYI SÜRDÜRECEK

2023 yılı itibariyle 11 milyar metreküp doğalgaz depolama kapasitesine kavuşarak bölgedeki en büyük ülkelerden biri olacağız.

Türkiye coğrafi konumuyla petrol rezervine sahip ülkelerle enerji potansiyeline sahip ülkeler arasında olması nedeniyle büyük öneme sahip. Bu anlamda tüm projelerin doğal müttefiki olamaya devam edeceğiz.

Açıkça ifade edebilirim ki; Türkiye şeffaf ve rekabetçi piyasa yapısıyla özel sektör yatırımları hayata geçirmek için adım atmış ve atmaya devam edecektir.

Şüphesiz Türkiye bölgesinde yatırımcılar için güvenli bir liman olmayı sürdürecektir.

Bakan Albayrak'ın konuşmasının ardından program, enerji hakkında hazırlanan bir görsel şovla devam etti.

BARİSOV: DAĞITIM MERKEZİ BALKANLAR OLACAK

Daha sonra kürsüye çıkan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Boyko Borisov, "Gelecekte Avrupa'nın gaz dağıtım merkezinin Balkanlar olacağını biliyoruz. En büyük uluslararası firmalar Karadeniz sularında faaliyet gösteriyor. Avrupa'ya buradan doğalgaz verme şansımız olacak" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...