Tgrt Haber
14 Mart 2017 10:50

Bakan Albayrak'tan petrol müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Genel Kurulu’nda konuştu.

Bakan Albayrak'tan petrol müjdesi
Berat Albayrak,Petrol

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 8. Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Berat Albayrak, "Geçen yıla kıyasla koyulan hedefler açısından önemli adımlar attığımız bir yıl oldu. İnşallah 2017 yılı ortaya koyulan kurumsallaşma hedeflerinin sonuçlarının alındığı bir yıl olmasını temenni ediyorum" dedi. Enerji alanında çok önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirten Albayrak, "Deniz aramacılığında Türkiye petrollerinin çok daha aktif olacağı bir yıl olacak. Mart sonu 2 gemimiz daha hizmete giriyor. Biri Akdeniz'de biri Karadeniz'de çok daha aktif çalışacağı bir dönem başlayacak" ifadelerini kullandı. Hollanda ile yaşanan diplomatik krize de değinen Albayrak şöyle devam etti:

 Türkiye'nin üst düzey bir bakanı o ülkedeki kendi toprağına girmek isteyecek ama siz her türlü demokrasiyi ayaklar altına alacaksınız bunu kendinize göre deli saçması şeylerle açıklamaya çalışacaksınız. Bu durumu aklı selim siyasetçileri varsa onları aklı selim açıklamalara davet ediyoruz"

Berat Albayrak'ın konuşmasının satırbaşları;

Bugün burada sözleşip referandumdan sonra daha detaylı konuşacağız. Bakanlık olarak 2016 yılında önemli mesafeler katettik. Yerli ve milli mottosuyla 2016 önemli bir yıl oldu. Ak Parti iktidarında yerli ve milli oranını en üst düzeye çıkardık. Yerli kömür, güneş ve rüzgar dedik. 2016 bu anlamda üretim artışının olduğu önemli bir yıl oldu.

2016 tarihi bir yıl oldu. İç piyasa değil bölgeyi de kuşatacak bir doğalgaz stratejimiz olmalı. Türk Akımı hızlı bir şekilde devam ediyor.

Hakikaten enerjinin birçok alanında önemli adımlar attık atmaya devam edeceğiz. Deniz aramacılığında Türkiye petrollerinin çok daha aktif olacağı bir yıl olacak. Mart sonu 2 gemimiz daha hizmete giriyor. Biri Akdeniz'de biri Karadeniz'de çok daha aktif çalışacağı bir dönem başlayacak. Daha farklı bir strateji gütmemiz lazım. Sadece Karadeniz değil arama kuyu sondaj çalışmalarını başlatacağımız Akdeniz'de de çok daha aktfi bir şekilde daha fazla yer alacağız. Ne kadar ararsanız o kadar bulursunuz. Bir de bakmışız ki uzun yıllardır konuşulan bazı neticeleri sunmayı Cenab-ı Allah nasip eder.

KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Gelişmeler 80 milyon vatandaşımızı, Avrupa ve dünyanın birçok yerindeki vatandaşımızı yaşananlar etkiliyor. ama artık şaşırmıyoruz. Son yaşadıklarımız Türkiye'nin üzerinde ne kadar farklı oyunlar oynandığını bize gösterdi. Türkiye bu kadar badirelerle karşı karşıya kaldığı bir durumda hala göremeyenler varsa onlarla çok fazla mesai harcamamalıyız. Bugünkü manzara Türkiye'nin hedeflerine ne kadar güçlü bir şekilde yürüdüğünü gösteriyor.

HOLLANDA İLE DİPLOMATİK KRİZ

Dost bildiğimiz, uzun yıllardır ilişkimizin olduğu ülkelerle bile bu yaşananlar önemli bir resmi ortaya koyuyor. Bugün Avrupa'da yaşananlar kabul edilebilir bir şey değil. Bütün dünyanın gözü önünde bir utanç tablosu ortaya koyacaksınız. Bunun çok net bir açıklaması var: İslamofobi bu seçimlerden sonra iktidara geliyor diyemez. İslamofobi bugün iktidardadır. Kimse kusura bakmasın Türkiye'nin üst düzey bir bakanı o ülkedeki kendi toprağına girmek isteyecek ama siz her türlü demokrasiyi ayaklar altına alacaksınız bunu kendinize göre deli saçması şeylerle açıklamaya çalışacaksınız. Bu durumu aklı selim siyasetçileri varsa onları aklı selim açıklamalara davet ediyoruz. Bu şekilde yol almamız mümkün değil. Hala sadece kendilerine yonttukları sürece demokrasiyi yol almamız mümkün değil. Siyasi olarak Da AB'den bahsetmek soru işaretiyle bizi karşı karşıya bırakıyor. Birileri istese de istemese de Türkiye yoluna devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
NEJDAT MADEN 26 Ekim 2022 21:41

BERAT ALBAYRAK BEYİN TGRT TV PETROL REZEVE MUJDESİNE VE CALISMASINI DİNLEDİK SEVİNDİK BİZDE KENDISINE TGRT KANALI NDA BULUSMA VEYA GORÜSME SAĞLANABILIRSE TÜRKIYEDE KARADA PETROL REZERVESİ MÜJDESİ VEREBILIRIZ ..TABIKI BU SADECE RESMI OLARAK INŞALLAH TGRT BİZİM İLE İLETISIM KURABILIRSE MÜJDEYİ BERAT ALBAYRAGA VEREBILIRIZ ÜSTE ZATEN ULASAMIYORUZ BU BIR TÜRKIYE İÇİN KARADA FIRSAT OLUR INŞŞALAH

Sonraki Haber Yükleniyor...