Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2016 11:43

Bakan Soylu'dan çok önemli emeklilik açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emeklilik yaşının değiştirilmesi veya yaş dışındaki koşulları sağlayan sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmadığını açıkladı.

Bakan Soylu'dan çok önemli emeklilik açıklaması
bakan,soylu,emeklilik yaşı,

Soylu, “Yaş ile ilgili düzenleme, kurumun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır” ifadesini kullandı. Akşam'ın haberine göre, Bakan Soylu, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in, emeklilerle ilgili soru önergesini yanıtlarken, şu değerlendirmeleri yaptı:
'KAMUDA ORTALAMA EMEKLİLİK YAŞI 53'
"2014 yılı içerisinde; “hizmet akdi ile bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılanlar” kapsamında emekli olanların ortalama yaşı 51, “Hizmet akdine bağlı olmaksızın kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar” kapsamında emekli olanların ortalama yaşı 59, “Kamu idarelerinde sigortalılardan emekliye ayrılanların ortalama yaşı 53 olarak gerçekleşmiştir. Her ne kadar emeklilik yaşı günümüz için kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaş olsa da yıl içinde emekli olanların ortalama yaşı kademeli geçiş gereği bu seviyelerde gerçekleşmemektedir.
'YAŞLA İLGİLİ DÜZENLEME YOK'
Yaş ile ilgili bir düzenleme kurumun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır. Bu kapsamda, kurumun temel amacı sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmek olup, yaş koşulu dışındaki koşulları sağlayan sigortalılara yaşlılık aylığı bağlanabilmesine yönelik yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...