Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Ekim 2014 19:22

Bakan Yıldız, 'Akkuyu'da projenin önünü açacak bir sürece girildi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde görev tanımlarının daha iyi yapılabileceği ve projenin önünü açacak bir sürece girildiğini söyledi.

Bakan Yıldız, 'Akkuyu'da projenin önünü açacak bir sürece girildi'
bakan yıldız, taner yıldız, akkuyu,

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız,  Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Rosatom Başkanı Sergey Kiriyenko ile görüştü. Görüşmelerin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, Novak ile aynı zamanda Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) eş başkanı olduğunu hatırlattı. Yıldız, kasımda yapılması planlanan KEK toplantısının bu ay içinde gerçekleştirilmesine yönelik görüşün öne çıktığını vurgulayarak, ''Kasımda iki ülkeyi ilgilendirecek daha kapsamlı ve üst düzey görüşmeler yapma ihtimalimiz var. Bunun hazırlığını yapmak açısından önemli'' dedi.  Yıldız, görüşmede enerji konularının öncelikli olarak ele alındığını, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve ihracatında atabileceği adımlar ile yapabileceklerini de Novak ile paylaştıklarını söyledi. Rosatom Başkanı Kiriyenko ile görüşmesinde ise Akkuyu Nüklüer Güç Santralinin tamamlanma sürecinin öne çıktığını ifade eden Yıldız, ''Buradaki amacımız Akkuyu Nükleer Güç Santralinin hızlandırılmasıyla alakalı. Özellikle inşaat lisansının başvuruları ve bununla alakalı saha datalarının verilmesi, ÇED sürecinin tamamlanabiliyor olması ve liman inşaatları gibi artık fiili uygulamaya geçebileceğimiz yapıyı kurgulamaya çalışıyoruz. İşlerimizin hızlandırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleşti'' diye konuştu. Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde görev tanımlarının daha iyi yapılabileceği ve projenin önünü açacak bir sürece girildiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...