Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2018 12:46

Bakandan döviz açıklaması: Bir kez daha uyarmak istiyorum

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, döviz piyasasındaki hareketlenmenin geçici olduğunu belirterek yatırımcılara 'Sakin olun' uyarısında bulundu.

Bakandan döviz açıklaması: Bir kez daha uyarmak istiyorum
ekonomi,dolar,bülent tüfenkci

Türkiye’nin 2018'e de çok güçlü bir şekilde girdiğini belirterek, ihracattaki büyüme trendinin artarak devam ettiğini söyleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci üretim kapasitesinin ise yüzde 80’leri aştığını bildirdi.

Bakan Bülent Tüfenkçi son günlerde dövizde yaşanan hareketliliğe de dikkat çekerek şu sözlerle uyarıda bulundu;

''Son günler de göreceli olarak özellikle döviz piyasasında bir takım hareketlenmeler var. Ama ben buradan bir kez daha uyarmak istiyorum yatırımcıları. Sakin olmaları gerekir. Bu gerçekten geçici bir takım zorlamalarla oluşturulmaya çalışılan fiyatlar. Çok yakın bir zamanda tekrardan eski seviyelerine döneceğini, normal piyasa şartları içerisine döneceğini de görüyoruz. Sakin sakin gitmek lazım, temkinli gitmek lazım. Allah’a hamdolsun Afrin operasyonu başarılı bir şekilde neticelendi sayılır. Şimdi saha emniyeti, güvenliği ve bundan sonra yapılacak işleri de yaptıktan sonra Afrin’i Afrinlilere bırakacağız. Sınırlarımızdaki güvenliğin bir bölümünü sağlamış olacağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...