Tgrt Haber
24 Temmuz 2017 17:23

Balıkesir’de değerlenen bölgeler ve metrekare fiyatları!

Türkiye’nin yazlık bölgelerinden biri olan Balıkesir’de kentleşme alanında önemli adımlar atılıyor. Bölgede hayata geçirilen markalı konut projeleriyle birlikte gayrimenkul fiyatlarındaki artış da dikkat çekiyor.

Balıkesir’de değerlenen bölgeler ve metrekare fiyatları!
emlak,balıkesir

Balıkesir, REIDIN Emlak Endeksi Haziran 2017 verilerine göre yıllık artış oranlarında Haziran ayında satılık konut fiyatlarının en çok yükseldiği iller listesinin başını çekiyor. Bölge, hem burada yaşamak isteyenler hem de kârlı gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bir konumda bulunuyor. Peki, Ayvalık, Edremit, Burhaniye gibi bilinen tatil beldelerini sınırları içerisinde bulunduran Balıkesir’de nerede yatırım yapılır? Balıkesir’in hangi ilçelerinde satılık konut fiyatları ne kadar arttı? İşte Zingat.com verilerine göre Balıkesir’in değerlenen ilçeleri…

1. Bandırma      

Bandırma, bünyesinde bulundurduğu üniversite sebebiyle konut fiyatlarının sürekli yükseldiği bir bölge. Bölgede satılık konut fiyatları Haziran 2017’de bir önceki aya göre yüzde 1.5 arttı. Konut metrekare fiyatları 1,417 TL olan Bandırma’da satılık konut fiyatları 106 bin TL ila 177 TL* arasında değişiyor. Bandırma’nın geri dönüş süresi 18 yıl.

2. Altıeylül        

Balıkesir’in en büyük ilçesi olan Altıeylül, pek çok tarihi ve turistik yapıya sahip bir bölge. Satılık konut fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 2 arttığı ilçede, metrekare fiyatları 1,945 TL oldu. Bölgedeki satılık daire fiyatları 143 TL ila 238 TL arasında değişiyor. Altıeylül’de kiraya verilen bir konutun geri dönüş süresi 22 yıl. 

3. Edremit         

Popüler bir tatil beldesi olarak bilinen Edremit ilçesinde çok sayıda müstakil ev bulunuyor. Tatilcilerin özellikle yaz aylarında yoğun ilgi gösterdiği Edremit’te satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2 artarak, metrekare fiyatları 1,803 TL oldu. Bu bölgeden 135 bin TL ila 225 TL arasında bir fiyata ev sahibi olmak mümkün. Bölgenin konut yatırım geri dönüş süresi 22 yıl.

4. Burhaniye     

Balıkesir’in bir diğer tatil bölgesi de Burhaniye… Burhaniye’de satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2 arttı ve metrekare fiyatları 1,738 TL oldu. Konut amortisman süresinin 21 yıl olduğu ilçede, ev sahibi olmak isteyenler ortalama 170 bin TL’ye uygun bir konut bulabilirler.

5. Karesi             

Markalı konut üreticilerinin ilgi odağı olan Karesi, özellikle son yıllarda Balıkesir’in kentleşme sürecinde önemli bir rol oynuyor. Karesi’ye olan bu ilgi, konut fiyatlarında da etkisini gösteriyor. Bölgede satılık konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 2 arttı. Konut metrekare fiyatlarının 1,544 TL olduğu Karesi’de geri dönüş süresi ise 20 yıl. Bu bölgede ortalama 152 bin TL’ye ev bulmak mümkün.

*Fiyatlar, ortalama 100m2'lik konut baz alınarak hesaplanmıştır. 

Kaynak: Zingat.com

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...