Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2015 06:05

Başçı, 'TCMB, sıkı duruşunu koruyor'

TCMB Başkanı Başçı, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisiyle belirginleşeceğini belirterek, iyileşmenin yılın geri kalanında da devam edeceği öngörüsünde bulundu.

Başçı, 'TCMB, sıkı duruşunu koruyor'
erdem başçı, merkez bankası,

IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları ve G20 görüşmeleri kapsamında Peru'nun başkenti Lima'da bulunan Başçı, JP Morgan Yatırımcı Semineri'nde "Türkiye'de Dengeli Büyüme Görünümü" konulu bir sunum yaptı. Başçı, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin ağustos verisiyle belirginleşeceğini belirterek, iyileşmenin yılın geri kalanında da devam edeceği öngörüsünde bulundu. Aynı zamanda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin ekonomilerinde görülen talep artışının, ihracatı destekleyeceğini kaydeden Başçı, net ihracatın büyümeye katkısının yılın ikinci yarısında artacağını ifade etti.
 
"TCMB, sıkı duruşunu koruyor"
 
Erdem Başçı, sunumunda ayrıca TCMB'nin döviz kurunun etkileri ve enflasyon beklentilerindeki artıştan kaynaklanan riskleri sınırlamak için likidite politikasındaki sıkı duruşunu koruduğunu anlattı.
 
TCMB'nin "küresel para politikalarının normalleşme sürecinde yol haritası" kapsamında, yakın zamanda geniş bir tedbir paketi uygulamaya başladığını anımsatan Başçı, para politikasının enflasyon görünümüne karşı sıkı, döviz likiditesinde dengeleyici ve finansal istikrarı destekleyici bir duruş sergilediğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...