Tgrt Haber
14 Şubat 2017 17:14

Bir dev banka daha işten çıkarmalara hazırlanıyor

Credit Suisse, 2,4 milyar dolarlık kaybın ardından 2017'de 5,500 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor

Bir dev banka daha işten çıkarmalara hazırlanıyor
credit suisse, banka,

Credit Suisse geçen yıl için net 2,44 milyar İsviçre frankı (2,43 milyar dolar) ile üst üste ikinci yıl zarar açıklamasının ardından bu yıl 5.500 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.

Reuters anketine katılan analistler, bankanın net 2,01 milyar frank zarar açıklayacağını tahmin ediyorlardı.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası olan Zürih merkezli Credit Suisse, 2016 yılında da kayıplardan dolayı 7.250 kişiyi işten çıkarmıştı. Banka tarafından hangi departmanlarda kesintilerin yapılacağı açıklanmadı.

Şirket CEO'su Tidjane Thiam yaptığı açıklamada, "2017 ve 2018'de yeniden yapılanma programımız çerçevesinde ilerleme göstermek konusunda iyi bir pozisyonda olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Dördüncü çeyrek için 2,35 milyar frank net zarar açıklayan bankanın zararların yaklaşık 2 milyar dolarlık kısmı yatırımcıları yanlış yönlendirdiği suçlamaları nedeniyle ABD adli makamlarıyla vardığı anlaşmadan kaynaklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...