Tgrt Haber
BIST
9722.09
%0.8
(77.08)
Dolar
32.5456
%0.01
(₺0.00)
Euro
35.0018
%0.3
(₺0.10)
Sterlin
40.7914
%0.27
(₺0.11)
Altın
2499.11
%-0.61
(-₺15.28)
Bitcoin
$64173
%0.03
Ethereum
$3131.6
%-0.21
AVAX
36.64
%-0.52
 - Ekonomik tedbirler TBMM'ye yansıdı!
7 saat 58 dakika önce

Ekonomik tedbirler TBMM'ye yansıdı! Menü sade, lüks araç yerine otobüs tercih edildi

Tasarruf tedbirleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kendini gösterdi. Başkan Numan Kurtulmuş'un talimatıyla 23 Nisan Özel Resepsiyonu sade bir menüyle düzenlendi. Meclis başkanı, divan heyeti ve vekiller de programlara lüks makam araçları yerine otobüsle hep birlikte gitti.
 - Evlerin kapısı milyonlarca liradan açılıyor
8 saat 34 dakika önce

Yazlık kiraları uçtu! Bodrum’da sezonluk evin kapısı milyonlarca liradan açılıyor

Havalar ısındı, deniz tatiline özlem başladı. Vatandaşları şimdiden kiralık yazlık ev fiyatlarını araştırma telaşı sardı. Ancak yazlık ev fiyatları cep yakıyor. Yazlık evlerin haftalık kiraları ortalama 15 bin liradan başlıyor.
Ekonomi - Ekonomi
8 saat 54 dakika önce

Yerli turistin harcaması arttı! En çok yakınlar ziyaret edildi

Yerli turistlerin geçen yıl yaptığı seyahatler de seyahat harcamaları da önemli ölçüde artış gösterdi. TÜİK rakamlarına göre yerli turistlerin geçen yıl yaptıkları seyahatler yüzde 17,5, harcamalar ise yüzde 101 arttı.
 - TCMB’nin faiz indirimine başlayacağı tarih!
9 saat 33 dakika önce

Ekonomistlerden kritik tahmin geldi! İşte TCMB’nin faiz indirimine başlayacağı tarih

Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor. Ekonomistlerden hem faiz patikasındaki yeni adım hem de indirimlerin başlayacağı tarih ile ilgili tahminler gelmeye devam ediyor. Reuters TCMB’nin adımları ile ilgili anketin sonuçlarını ve yıl sonu faiz öngörülerini açıkladı.
Ekonomi - Ekonomi
10 saat 4 dakika önce

Askon USA, büyümeye ve ülkemizin ihracatına destek vermeye devam ediyor

Askon USA, ülkemizin ihracatına sağladığı destekle önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Son olarak, onlarca 5 yıldızlı otelin spa merkezlerinin sahibi olan Askon üyesi Serdar Ergün'ün, Texas'a yapacağı yatırım kararıyla büyüme yolunda önemli bir adım attı.
 - TCMB'nin yeni adımı, lirayı cazip kılabilir
10 saat 5 dakika önce

Yabancı ekonomistlerden TCMB faiz beklentisi: Liranın cazibesi artabilir

Merkez Bankası’nın faiz kararı için gözler PPK toplatışına çevrildi. Bir önceki kararda sıkılaşma devem etmiş politika faizi 500 baz puan artırılmıştı. Yabancı ekonomistlerden faiz beklentisine ilişkin kritik yorum geldi.
Ekonomi - Ekonomi
11 saat 18 dakika önce

Türk güvenlik robotları ABD'de tanıtıldı

Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilen gözetleme ve bomba imha robotları, Amerika Birleşik Devletleri'nin San Diego kentinde düzenlenen XPONENTIA 2024 fuarında tanıtıldı.
Ekonomi - Ekonomi
12 saat 13 dakika önce

Bakan Işıkhan belediye ve kurumlara çağrı: Mevzuatı uygulayın, ağır yaptırımlar uygulayacağız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’dan tüm belediyelere ve kurumlara iş sağlığı konusunda çağrıda bulundu. Bakan Işıkhan, "Gereken önlemleri alın mevzuatı uygulayın. Mevzuata uymayan herkese kararlı bir şekilde en ağır yaptırımları uygulayacağız." uyarısı yaptı.
 - Mevduatlarda stopaj avantajı bitiyor
12 saat 26 dakika önce

Parasını mevduata yatıranlar için süre doluyor! Stopaj avantajı bitiyor

Borsaya karşı güçlü rakip olarak görülen mevduatta oran değişiyor. Türk Lirası mevduatlar için uygulanan stopaj düzenlemesi için süre doluyor. Hükümet süreyi uzatmazsa mevduatlardaki stopaj oranı yüzde 5'ten yüzde 15'e çıkacak, kazançlar sınırlı kalacak.
 - Konut fiyat artışında ilk!
13 saat 30 dakika önce

Konut fiyat artışında 2019’dan bu yana ilk! Enflasyonun gerisinde kaldı, Ankara şaşırttı

TCMB Şubat 2024 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıkladı. Fiyat artışında 2019’dan bu yana bir ilk gerçekleşti, enflasyonun altında kalan endeks şubatta yüzde 2,2 arttı. Ankara metrekare fiyatıyla İstanbul ve İzmir'i solladı.
 - Masrafı az, kazancı çok!
13 saat 42 dakika önce

Masrafı az, kazancı çok! 'Sarı altın' hasadı başladı: Dövizle kazandırıyor

Türkiye'de sadece 3 ilçede üretimi yapılan, masrafı az olduğu için 'sarı altın' olarak adlandırılan yenidünya (Malta eriği) hasadı başladı. Türkiye'nin dört bir yanına gönderilen yenidünya, yurt dışına da ihraç edilerek döviz kazandırıyor. Birinci kalite ürünün kilosu ise 45 liradan alıcı buluyor.
 - Dolar rekor için kritik seviyeye yaklaştı!
13 saat 42 dakika önce

Dolar zirveye yakın, rekor için kritik seviyeye yaklaştı!

Para piyasalarında Fed faiz indirimi ile ilgili belirsizlik ve ABD tarafından gelen PMI verileri etkili olmaya devam ediyor. Dolar endeksi PMI’nın beklentilerin altında kalmasıyla geri çekilmişti. Yeni günde Dolar/TL, 32,58 ile zirve seviyelerine yakın başladı
 - Tatil sonrası hisselerde faktöring fark attı
14 saat 2 dakika önce

Borsa İstanbul hareketli başladı! Tatilin ardından hisselerde faktöring fark attı

Bir günlük resmi tatilin ardından Borsa İstanbul yükselişle başladı. Hisselerde yukarı yönlü seyir yaşanırken, hisselerde dikkat çeken faktöring atağı yaşanıyor. Spor hisseleri de kazançlarını geri aldı.
 - Akaryakıt fiyatlarına bu kez indirim geliyor
14 saat 35 dakika önce

Araç sahiplerini sevindiren haber! Akaryakıt fiyatları değişiyor, bu kez indirim geliyor

Akaryakıt fiyatlarına indirim geliyor. Orta Doğu’da yaşanan krizle yüksek seyreden petrol fiyatları benzin ve motorini de vurmuştu. Gerilimin ateşinin bir nebze düşmesi akaryakıt ürünlerini de yansıyor. Bu kez motorine indirim geliyor.
 - İhbarlar cadı avına döndü
15 saat 2 dakika önce

Milyarlarca liralık para trafiği tespit edildi! İhbarlar cadı avına döndü

IBAN ile ödemeler ve para giriş çıkışları Maliye’nin markajında! IBAN hesaplarına yönelik denetimler resmen cadı avına döndü. Ağır vergi cezasından kurtulmak isteyenler birbirini ihbar etmeye başladı. IBAN hesaplarını yakınlarına kullandıran kişiler ihbar edilmeye başladı. Hatta, IBAN hesaplarını kiraya verenler, kiraladıkları işletmeleri ve kişileri de ihbar etmeye başladı.
 - Fahiş fiyat için yeni düzenleme
15 saat 20 dakika önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu, Bakanlık harekete geçti! Fahiş fiyat için yeni düzenleme

Fahiş fiyatla mücadele için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ürünlerin ambalajı üzerine tavsiye fiyatı yazılması planlanıyor. 
Ekonomi - Ekonomi
16 saat 45 dakika önce

Altın bu defa ters köşe yaptı! Uzmanlar bile şaşkın; gram altın ve çeyrek altın alacaklar dikkat

Haftaya düşük başlayan altın fiyatları hafta ortasında ters köşe yaparak hızlı bir yükselişe geçti. Uzmanları bile şaşırtan bu yükselişte gram altın ve çeyrek altın alacaklara ekonomi uzmanlardan uyarı geldi. İşte altının 24 Nisan'daki güncel gram altın, çeyrek altın fiyatları...
 - Kemal Sunal'ın filmi gerçek oldu
23 Nisan 2024 - 17:32

‘Zeytin ekmek yeriz’ devri kapandı! Kemal Sunal'ın filmi gerçek oldu

Kahvaltının tadı kaçtı. Gıdada yaşanan fiyat artışları ile birlikte kahvaltılıklar da uçtu. Sabah sofralarının vazgeçilmezi zeytin zamda rekor üstüne rekor kırarken, dünya genelinde etkili olan kuraklık zeytinin fiyatındaki artışı tetikledi. Şimdiden zeytinin tane fiyatı 1 TL’yi geçti.
 - İşten çıkarma dalgası büyüyor
23 Nisan 2024 - 16:56

İşten çıkarma dalgası büyüyor! Otomotiv devi çalışanları ile yollarını ayırıyor

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Grünheide'de bulunan giga fabrikasındaki çalışanlardan 400'ünü işten çıkarmayı planladığını bildirdi.
Ekonomi - Ekonomi
23 Nisan 2024 - 16:44

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan giyim kıyafet yardımı açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tasarruf sebebiyle ‘kıyafet yardımının kesildiği’ iddialarına cevap verdi. Bakanlık kamu kurum ve kuruluşlarında memurlara sağlanan yardımın kesildiği haberlerini yalanladı.
Sona Git