Tgrt Haber
11 May 2017 16:24

Borsa tarihi rekorlarına devam ediyor

Borsa İstanbul yılbaşından bu yana başladığı yükselişlerine devam ediyor. Nişantaşı Üniversitesi öğretim görevlisi Kutay Gözgör Referandum sonrası yükseliş trendini hızlandıran Bist 100 endeksi küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin de etkisiyle yeni rekorlar gerçekleştirmeye devam ettiğini ifade etti. Gözgör, Bist 100 endeksinin başta Brezilya borsası Bovespa olmak üzere diğer gelişmekte olan ülkelerin borsalarına göre pozitif ayrıştığını sözlerine ekledi.

Borsa tarihi rekorlarına devam ediyor
borsa,

Avrupa Bölgesinde yaşanan siyasi belirsizlik riskli varlıklara olan talebin azalmasına neden oluyordu. Ancak, Fransa’da gerçekleşen seçimler sonrası piyasaları rahatlatacak isim olarak anılan Emanuel Macron’un seçilmesi endekslerde yükselişlerin devam etmesinde etkili oldu. Macron’un seçilmesi Avrupa Borsalarıyla beraber Bist 100 endeksine de olumlu yansıdı. Seçimlerin yanı sıra ABD borsalarının da olumlu görüntüsü endeksleri destekleyen faktör olarak karşımıza çıkıyor. ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ın kurumlar vergisini % 15 seviyesine düşürmesi ABD borsalarının rekor seviyelerine yükselmesinde etkili oldu.

Bist 100 Pozitif Ayrışıyor
Yurtiçinde referandum sonrası başlayan olumlu havaya küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerde etkilenince Bist 100 endeksi gelişmekte olan ülke borsaları içinde en çok kazandıranlarda biri oldu. Gelişmekte olan ülke borsalarının genel görüntüsünü gösteren MSCI gelişmekte olan ülke endeksi yılbaşından bu yana % 15,40 yükselirken, Bist 100 endeksinin yükselişleri %22 seviyesine ulaştı. Birçok gelişmekte olan ülkenin borsa performansını ölçen MSCI endeksinden daha hızlı yükseliş gösteren Bist 100 endeksinin olumlu görüntüsünü sürdürme potansiyeli taşımaya devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...