Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2017 18:50

BTK 17. yaşını "5G" ile taçlandıracak

BTK'nın 17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, Türkiye’nin 5G mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma hedefi doğrultusunda "5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü" imzalanacak.

BTK 17. yaşını "5G" ile taçlandıracak
5g,,btk,

Bilgi Teknolojileri ve İletişim  Kurumunun (BTK)  17. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, Türkiye’nin 5G mobil  haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik  oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma hedefi doğrultusunda "5G Vadisi  Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü" imzalanacak.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, BTK'nın kuruluş yıl dönümü  etkinliklerinin gerçekleşeceği 15 Ağustos Salı günü imzalanacak protokolle  Türkiye, 5G ve ötesi teknolojilerin geliştirileceği önemli bir platforma  kavuşacak. Uluslararası standartları belirlenen yeni nesil mobil haberleşme  teknolojisi 5G'ye yönelik araştırma ve çalışmalar tüm dünyada hızla devam  ederken, 5G mobil teknolojilerinin birkaç yıl içinde tüm dünyada kullanılmaya  başlanması bekleniyor.

Türkiye'nin de dünyada 5G ile ilk tanışan ülkelerden biri olması ve  bunu yaparken de tüketici konumundan üretici konumuna geçmesini hedefleyen BTK,  bu hedefler doğrultusunda "5G Vadisi Açık Test Sahası İşbirliği Protokolü"  imzalanmasıyla 5G ve ötesi için ihtiyaç duyulan Araştırma Geliştirme (Ar-Ge),  Üretim Geliştirme (Ür-Ge), test ve denemelerin yapılabileceği açık test sahasının  oluşturulma projesini hayata geçirecek.

5G Vadisi Açık Test Sahası olarak hayata geçecek projeyle hacettepe  Üniversitesi Beytepe Kampüsü, İhsan Doğramacı bilkent Üniversitesi ve Orta Doğu  Teknik Üniversitesi yerleşkeleri, teknoparklar, BTK merkez ve laboratuvar binası  başta olmak üzere şehir hastaneleri, alışveriş merkezleri ve diğer büyük kamu  binaları gibi yerleşimlerde; haberleşme, şehircilik, ulaştırma, sağlık ve enerji  gibi birçok endüstri için çözüm sunulacak, hizmet, ürün ve uygulamalar  geliştirilecek.

Bu alan, sadece haberleşme sektörünün değil, aynı zamanda 5G ve ötesi  teknolojilerle haberleşme teknolojilerinin daha fazla kullanılacağı dikey  endüstriler olarak adlandırılan bilgi, eğlence, sağlık, enerji, ulaşım ve tarım  gibi sektörleri de bünyesinde barındıracak.

Elektronik haberleşme sektörünün paydaşları için yeni Ar-Ge  fırsatlarına olanak sağlayacak 5G Vadisi Açık Test Sahası,  kamu-üniversite-işletmeci-sanayi iş birlikleri bağlamında etkili araştırma ve  projeler yürütülmesine imkan sağlarken, ekosisteme katma değeri yüksek iş  imkanları oluşturarak istihdama katkı sağlayacak.

Türkiye’nin 5G mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek  ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma  hedefi doğrultusunda BTK, 5G ve ötesi ekosisteminin oluşturulması için  çalışmalarına devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...