Tgrt Haber
09 Mart 2018 16:43

Bu ay açılıyor! Fiyatı Türkiye belirleyecek

Buğday başta olmak üzere çok sayıda tarım ürünün fiyatının Amerika'da belirlenmesine son verecek olan ürün ihtisas borsası için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'den tarih açıklaması geldi.

Bu ay açılıyor! Fiyatı Türkiye belirleyecek
buğday fiyatları,,buğday,

Tüfenkci, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF) tarafından yerli ve yabancı un üreticileri ile ihracatçıların bir araya geldiği "TUSAF 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, ekonominin lokomotifi özel sektör ile birlikte tüm kriz senaryolarını 2017'de boşa çıkartarak başarılı bir yıl geçirdiklerini söyledi.

TÜRKİYE İÇİN HAMLE YILI

Bu yılın Türkiye için bir hamle yılı olacağını dile getiren Tüfenkci, bunu sanayi, tarım, hayvancılık ve diğer tüm sektörlerle beraber başaracaklarını aktardı. Tüfenkci, tarım ticaretinin kolaylaştırılması, ihracatının artırılması konusunda önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, bu konuda gümrüklerde sağladıkları kolaylıklardan bahsetti.

ÖZEL SEKTÖR İLE BÜYÜME STRATEJİSİ

Tüfenkci, özel sektöre güvendiklerini, kamu bir yatırım yapıyorsa özel sektörün beş yatırım yaptığını kaydederek, özel sektörle büyümek istediklerini, onların önündeki engelleri kaldırmayı birinci vazife olarak gördüklerini anlattı.

LİSANSLI DEPO İÇİN 5. BÖLGE TEŞVİĞİ

Gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gerekse Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın lisanslı depoculuğu teşvik ettiğini dile getiren Tüfenkci, depolama maliyetlerini üreticinin üzerinden almak istediklerini, lisanslı depoların nerede yapılırsa yapılsın 5. bölge teşvik kapsamına girdiğini aktardı.

AMERİKA'DA DEĞİL TÜRKİYE'DE FİYATLAR BELİRLENECEK

Tüfenkci, kurdukları ürün ihtisas borsasını bu ay içerisinde faaliyete geçirmiş olacaklarını belirterek, "Ürün ihtisas borsası ile özellikle tarım ticareti noktasında derinliği olan bir piyasayı Türkiye'de hep birlikte oluşturacağız. Artık buğdayın veya diğer tarım ürünlerinin fiyatlarını Amerika'da değil Türkiye'de belirleyeceğiz. Bunu da sizlerin desteğiyle yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...