Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2015 17:30

Çin’le 3 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Pekin’de Türkiye ile Çin arasında ticari alanda 3 anlaşma imzalandı.

Çin’le 3 anlaşma imzalandı
Çin, cumhurbaşkanı erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Pekin’de Türkiye ile İran arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesine dair anlaşmalar imzalandı. Resmi karşılama töreninin ardından heyetler arası görüşemeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, toplantının ardından Büyük Halk Salonu’nda anlaşma ve mutabakat anlaşma törenine katıldı. Tören kapsamında Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti arasında Başbakan Yardımcıları düzeyinde İşbirliği Komitesi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası, Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında Yatırımların karşılıklı Teşviki ve Korunmasına dair anlaşma ile Türkiye Cumhuriyeti ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında Ekonomik ve Ticari İşbirliği için Orta-Uzun Vadeli Kalkınma Planı imzalandı.
Törende Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hazır bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...