Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Mart 2018 15:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Köprüsü 18 ay erken bitecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale Köprüsü'nün 18 Mart 2022'de açılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale Köprüsü 18 ay erken bitecek
cumhurbaşkanı erdoğan,

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Kule Temel Betonu ile Kule Kazık Çakım Töreni'ne katıldı.

Erdoğan buradaki konuşmasında, Çanakkale Köprüsü'nün 18 ay erken bitirilerek 18 Mart 2022'de açılacağını bildirdi.
Finansman yabancı bankalardan

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin ekonomisi için "sıkıntılar var, zorluklar var" diyenlere bu projenin en güzel cevap olduğunu vurgulayarak, bu projenin finansmanının yüzde 70'inin yabancı bankalardan sağlandığını söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım, "1 milyar 700 milyon euro kredi ihtiyacı varken, 2 milyar 700 milyon eurodan fazla talep geldi. Talep edenlerin bir kısmını da alamadık. İşte bu Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Türkiye'ye olan güveni gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi ortak girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklif edilerek yapım ve işletim hakkı alınan Çanakkale Köprüsü'nin 2,023 metrelik ana açıklığı bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...