Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Haziran 2018 09:34

Dikkat! Aylık 1085 lira alabilirsiniz

Ağır kronik hastalar için ilk bu yıl başında başlatılan sosyal yardım programı ile 1059 vatandaşa 1 milyon 148 bin lira destek ödemesi yapıldı

Dikkat! Aylık 1085 lira alabilirsiniz
Ağır kronik hasta

Yardım programıyla ilk etapta tüberküloz ve kızamık mikrobunun yol açtığı bir beyin hastalığı olan SSPE ile mücadele eden ihtiyaç sahibi vatandaşlara düzenli nakdi destek sağlanması kararlaştırılmıştı.

EN AZ 1085 TL
Hastalara yapılan aylık ödeme 1085-1685 lira arasında değişiyor. Aile Bakanlığı, programın ilerleyen aşamalarında nadir ve diğer riskli hastalıklarla mücadele eden vatandaşları da kapsam içine almayı planlıyor. Yardım programından, gelirleri asgari ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden az (967 lira) gelire sahip kişiler yararlanabiliyor.

BAŞVURU İÇİN...
Başvuruda bulunacakların, ikametgahlarının bulunduğu ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeleri gerekiyor. SSPE hastalarına yapılacak yardımlar tedavi sürdürdüğü müddetçe devam ediyor. Yardım almasına karar verilen tüberküloz hastalarına ise 6 aydan iki yıla kadar destek sağlanıyor.

ÖDEMELER PTT'DEN
Ödemeler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından PTT aracılığıyla hak sahiplerine sağlanan ‘Sosyal Yardım Kartı’ aracılığıyla yapılıyor. Vatandaşlar herhangi bir ücret kesintisi olmaksızın PTT şubelerinden veya ATM’lerden sosyal yardımlarını çekebilirken, karta yatan miktarı alışverişlerinde ödeme aracı olarak da kullanabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...