Tgrt Haber
16 Ağustos 2018 09:17

Dolar 5,70'e geriledi

Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberi sonrası düşüşünü sürdüren dolar, güne 5,70 seviyesinde başladı. Euro ise 6,60'dan işlem görüyor.

Dolar 5,70'e geriledi
Dolar

Hem Merkez Bankası ve BDDK'nın döviz hamleleri hem de Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacağı haberi dolar/TL'yi 6 lira sınırının altına itti.

Türkiye ekonomik kaynak arayışlarını devam ettirerek dün Katar ile masaya oturdu. Katar Emiri El-Tamim ile Başkan Recep Tayyip Erdoğan görüştü. Görüşmenin ardından Katar'ın Türkiye'ye 15 milyar dolarlık bir yatırım yapacağı bilgisi Cumhurbaşkanlığı tarafından verildi.

BİR HAFTA ÖNCEKİ RAKAMLARA GERİ DÖNDÜ

Bu gelişmelerle güne başlayan dolar/TL 6 seviyesinin altında güne başladı.Kur şu dakikalarda 5,70 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6,80 seviyesinde.

GÖZLER BUGÜNKÜ TOPLANTIDA

Piyasaların gözü bugün öğleden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yaklaşık 4 bin kadar dış yatırımcıyla telekonferans üzerinden yapacağı toplantıda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...