Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2018 10:34

Dolar Euro bugün güne nasıl başladı kaç TL? Dolar-Euro güncel fiyatı ÖĞREN

Euro-Dolar 11 Ocak güne nasıl başladı? Fiyatları kaç TL? Amerika tahvil getirilerindeki yükselişin gelişmekte olan para birimleri genelinde riskten kaçışı tetiklemesiyle 3.8071'e tırmanan dolar/TL, bu sabah 3.79'un altında işlem gördü. İşte güncel fiyatlar...

Dolar Euro bugün güne nasıl başladı kaç TL? Dolar-Euro güncel fiyatı ÖĞREN
dolar ne kadar,,dolar euro fiyatı,,dolar kaç tl,

Dolar-Euro kaç TL? Dolar/TL, güne sınırlı düşüşle 3.79'un altında başladı. Hafta başından bu yana yükseliş eğiliminde olan kur, ABD tahvil getirilerindeki yükselişin gelişmekte olan para birimleri genelinde riskten kaçışı tetiklemesiyle dün 3.76 seviyelerinden 3.8071'e tırmandı.

DOLAR VE EURODA İLK RAKAMLAR

Dolar/TL saat 08:55'te 3.7870'den işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.5320 ve sterlin/TL 5.1200 seviyesinde yer aldı. Çin'in ABD Hazine tahvili alımlarını yavaşlatacağı ya da durdurabileceği yönündeki haber, salı günü yüzde 2.50 seviyesini aşmış olan 10 yıl vadeli tahvil faizlerini dün 2.60'ın üzerine taşıdı.

11.01.2018 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Vahap Taştan, Araştırma Uzmanı – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu
Direncin ÜStünde İstek Yok…

Gelişen ülkelere ilişkin düşen risk iştahı ve TL’nin son dönemdeki değer kazanımının teknik bir düzeltmeyle karşılaşması paritenin yükselişinde etkili. Şimdilik 3,8090 direnci üzerine yeterli bir istek yok. Opsiyon piyasasında risk iştahı göstergelerinde önemli bir değişim yok ve olmadığı sürece de yükseliş kısa vadede kalabilir. Buna karşın teknik olarak alçalan bir kanal hareketi kırılmış durumda (Alnus Yatırım)

Şeker Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu
Çin’in ABD tahvil alımını azaltmayı veya bitirmeyi planladığına yönelik düşen haberle gelişmekte olan ülke para birimlerinden çıkış izlenirken; Türk Lirası Dolar karşısında değer kaybetti. ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,59 seviyesine ulaşmasıyla Dolar/TL kuru USDTRY 3.80 üzerini test etti. 3.8067 seviyesinden satışlarla karşılaşan kur için 3.78 ve 3.75 destek noktaları takip edilebilir. ABD 10 yıllıklarının %2,60 bandı üzerine çıkması halinde ise kurda 3.8320 direnci ve üzeri seviyeler test edilebilir.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu
Kurda aşağı yönlü potansiyelin sürdüğü görüşündeyiz

Dün Çin yetkililerinin, ABD tahvil piyasasını daha az beğendiklerine ve ABD tahvili alımlarını yavaşlatma ya da durdurma tavsiyesinde bulunduklarına yönelik gelen haberler gelişen ülke piyasalarında sert satış baskıları oluşturdu. Dünya’da elinde en fazla ABD tahvili bulunduran ülke olan Çin’den böyle bir haber gelmesi sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizindeki yükseliş devam etti ve faizler %2,59’un üzerine çıktı. Haber sonrasında dolar endeksinde oluşan sert satış baskısına rağmen, USDTRY paritesinin 3,80 seviyesi üzerine çıktığı görüldü.

Ancak piyasada, Çin – ABD arasında yaşanan ticari gerginlikleri takiben Çin cephesinden ara ara bu tür açıklamaların geldiği belirtilirken, söz konusu söylemlerin genellikle stratejik açıklamalar olarak sınırlı kalabileceği ihtimalinin de üzerinde duruluyor. Son gelen haberlere göre Çin Devlet Döviz Kurumu yetkilileri, dün Çin’in ABD tahvillerini daha az cazip bulduğuna yönelik çıkan haberlerin yanlış kaynağa dayanabileceğini belirterek, çıkan haberleri kısmen yalanladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...