Tgrt Haber
12 Ocak 2018 11:22

Dolar güncel fiyatı Cuma gününe nasıl başladı kaç TL? Dolar son durumu yorumlar

ABD ÜFE verisi ve Avrupa Merkez Bankası tutanakları sonrası dolar fiyatları geriledi. Dolar haftanın son gününde ne kadar, kaç TL merak ediliyor. İşte güncel dolar fiyatları ve son yorumlar...

Dolar güncel fiyatı Cuma gününe nasıl başladı kaç TL? Dolar son durumu yorumlar
dolar,,dolar fiyatı,

Haftanın son gününde Dolar ne kadar?  ABD'de dün açıklanan beklentilerin altında ÜFE verisi ve ECB tutanakları ardından dolardaki gerilemeye paralel dolar/TL de yönünü aşağı çevirirken, piyasalar bugün cari açık verisi ile ABD verileri izlenecek.

Dün saat 16.50'de 3.7921/3.7930 seviyesinde olan dolar/TL 3.7689'a kadar geriledikten sonra bu sabah güne 3.7700/3.7710 seviyesinden başladı. Dolar kuru saat 09.55 itibarıyla 3.7797 seviyesinde hareket ederken, euro/TL 4.5531 seviyesinde bulundu. Euro/dolar ise 1.2045 seviyesindeydi.

Dolar/TL geçen hafta Cuma günü 3.7311 ile Ekim sonundan bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bu hafta genel olarak yükseliş yönlü bir seyir izlemiş ve dün 3.80 seviyesini aşmıştı.

GÜNÜN ÖNEMLİ VERİLERİ

TCMB'nin bugün saat 10.00'da açıklayacağı cari işlemler dengesinin 2017 yılı Kasım ayında 3.9 milyar dolar açık vermesi bekleniyor.

TCMB ayrıca saat 14.30'da Ocak ayı beklenti anketini açıklayacak.

Öte yandan bugün ABD'de saat 16.30'da TÜFE, çekirdek TÜFE, perakende satışlar ve çekirdek perakende satışlar verileri açıklanacak.

DOLARDA BU SEVİYELER TAKİP EDİLECEK

Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan, bu sabahki notunda, doların küresel bazda ABD tahvil faizlerindeki geri çekilmeye bağlı olarak gerilediğini, ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) açıkladığı tutanaklarda şahin bir tonun hakim olmasının da eurodaki değer kazancıyla dolar endeksini gerilettiğini belirtti.

Erkan, "Çin'in ABD tahvillerini daha az çekici bulduğu yönündeki haber sonrası yüzde 2.59'u aşan 10 yıllık tahvil faizi, ABD Hazinesi'nin 10 yıl vadeli 20 milyar dolarlık ihalesine 2016'dan bu yana en güçlü talebin gelmesi sonrası geriledi. Ayrıca tahvil getirileri zaten Çinli yetkililerin tahvil haberinin yanlış kaynaklara dayandırılmış olabileceği açıklaması ile normalleşmeye başlamıştı. Dün düşük gelen ÜFE verilerinden sonra bugün TÜFE kritik; dolar/TL'de 3.77 destek ve altında 3.72 bandı hedef olabilir; 3.82 ise direnç konumunda, aşılırsa yükseliş ivmelenebilir" dedi.

DOLAR ENDEKSİ GERİLİYOR

Dolar düşük ABD ÜFE verisinin etkisiyle temel para birimleri karşısında gerilerken, euro ECB'nin ekonomiye verilen büyük desteği azaltmaya hazırlanabileceğini işaret etmesinin ardından güçlü destek buldu.

ABD'de üretici fiyatlarının gerileyen hizmet maliyetleri nedeniyle Aralık ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0.1 ile yaklaşık bir buçuk yılın ilk düşüşünü kaydetmesinin ardından dolar endeksi haftayı yüzde 0.3 düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. ÜFE'deki bu düşüş enflasyonun bu yıl yükseleceği beklentilerinin artırabilir.

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil-bono piyasasında ise 10 yıllık tahvilin ortalama bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 11.78, valörde son işlemde yüzde 11.81 seviyesindeydi.

Gösterge iki yıllık tahvilde ise dün spot kapanışta ortalama yüzde 13.42, valörde son işlemde yüzde 13.42 seviyesindeydi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...